Pilótafülke szimulátort avattak a Wizz Air budapesti képzési központjában

Mától két pilótafülke szimulátor szolgálja a Wizz Air személyzetének képzését. A 2013-ban átadott mozgó Airbus pilóta fülke szimulátor mellé ma ünnepélyesen átadták a a rögzített Airbus pilóta fülke szimulátort.

alloszim1
A szimulátor az Airbus A320 család fedélzetének pontos mása, amely a mozgástól eltekintve megegyezik a mozgó szimulátorral és kiváló minőségű vizuális rendszerrel, valamint morajjal és egyéb hangokkal hozza létre a valósághű repülési helyzetet. Bal oldalt található az oktató külső munkahelye, innen is lehet programozni a feladatokat.

Wizz Air mozgó szimulátor
Így néz ki a mozgó szimulátor kívülről, ami szintén az Airbus pilótafülkéjének pontos mása. A feladatok végrehajtása során a repülőgép mozgását is visszaadja. Képriportunk a szimulátor központ 2013 évi átadásáról.

alloszim2
Az A320 repülőgépcsaládhoz gyártott rögzített szimulátor a Wizz Air mozgó szimulátorát egészíti ki, így a WIZZ rugalmasan tudja biztosítani, hogy a jelenleg 73 darab Airbus A320 és A321 repülőgépének személyzete, pilóták és a légiutaskísérők megfeleljenek a szigorú képzési követelményeknek. Ezen felül rendelkezésre áll arra is, hogy megteremtse a Wizz Air tervezett növekedéséhez szükséges képzési feltételeket, köztük a Kadét programét is.

Hirdetés

alloszim3
Trükkös felvétel, az ajtó mellett az oktató munkahelyével. Az Airbus az A320 típuscsalád – A318 – A321 – összes gépénél egyforma cockpit-ot épít. Jó példa volt erre nemrég az Airbus A321neo gyári gépének budapesti látogatása, amikor a Wizz Air kapitányok úgy vettek részt a berepülési programjában, hogy egyből repültek vele.

alloszim4
Az ünnepélyes átadás. Az Airbus kiirás mellett Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója vágja át a szalagot a gyártó és az üzemeltető cég vezetőjének társaságában. A 2013 májusában átadott mozgó szimulátorhoz hasonlóan a rögzített szimulátort is a holland Flight Simulation Company üzemelteti a WIZZ teljes képzési központjával együtt. A központ a Wizz Air irodaháza mellett a Budapest Airport területén működik, így a diszkont légitársaság több mint 2800 dolgozója számára kényelmesen elérhető.

alloszim5
Az ünnepélyes megnyitás nem lenne teljes, ha az urak nem próbálnák ki egy jó kis repüléssel a rögzített Airbus pilótafülke szimulátor repülési képességeit.

(Képek Wizz Air/Földházy Árpád, kivéve a mozgó szimulátort, ami MTI kép)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »