Jeges téli Balaton a vonuló vadludak drónszemével

Szántó Áron fotóművész után Varga Norbert fotóit állítjuk ki a jeges téli Balaton költészetéről. Norbert is balatoni ember, hobbi fotósként Badacsonyban él, ahogy majd írja magáról, a vonuló vadludak szemével mutatja meg az elmúlt hét hidegében rejlő őserőt, a fény árasztotta nyugalmat a Badacsony-Fonyód-Tihany aranyháromszögben.


A balatoni rianás szinte két világot választ el egymástól Tihany oldalában.


A part menti jég szinte összeroppantja a tihanyi félszigetet.


Kicsit odébb már megint a nyugalom balatoni tengere, eszünkbe jutnak Szántó Áron nyári fotói a Kékszalag tókerülő vitorlásversenyről. No de hol vannak a jégvitorlások?


A badacsonyi Kalaphegy a fonyódi kikötő felé süvegeli meg a tájat.


Norbert drón-lúdja hátranéz a fonyódi kikötőre, pár év múlva innen indul majd a második balatoni kompjárat Badacsonyba…

Hirdetés


Badacsony jéghártya fényárban, az eddigi képek alapján lehet-e bárkinek kétsége afelől, vajon a fényképésznek hol van a Balaton mentén a szükebb hazája?


Hízik a jég a badacsonyi kikötő körül, lassan új formába vándorol a Balaton igéző hangulata.


Lejjebb a záróképen csipkeverő szélkisasszonyok fonják a látványhidat Badacsony irányába, a szélúrfik valahol éppen tán sziesztáznak.


Norbert a képek után a vadludak drónszemével átkalauzol bennünket a jeges téli Balaton videó világába.

A Balaton északi partján élek, Badacsonyban. Évek óta foglalkoztat a fotózás és próbálok megfelelni a kor követelményeinek. 2016. májusában döntöttem úgy, hogy a levegőből szeretném megmutatni szülőföldem, környezetünket. Egy DJI Phantom 3 Advanced „drónnal” készítek fotókat, videókat. A kezdeti nehézségek után egyre magabiztosabban kezelem. Igyekszem mindig újat hozni és egyedi perspektívából megmutatni azt, amit csak a vonuló vadludak láthatnak.

Még több kép és videó Varga Norbert Facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »