Katonai gépek Magyarországon különleges fotókon

Benedek Leventét kértem meg egy tavalyi fotóválogatásra, katonai gépek Magyarországon tőle az Online Kiállítótermünkben.

Hirdetés

Katonai gépek Magyarországon
Februárban mutatták be hivatalosan a Légirendészet új típusú helikopterét, az MD 902 Explorer-t.

Katonai gépek Magyarországon
A 701-s oldalszámú Mi-17-s géppel valahol a déli határon tavasszal, a gépet októberben Oroszországba vitték nagyjavításra.

Katonai gépek Magyarországon
Májusban a pápai bázisrepülőtéren rendezett Fire Blade helikopteres gyakorlat, egyik mozzanata, az osztrák Sikorsky S-70 helikopter vezetésével landol a kötelék.

Katonai gépek Magyarországon
Az Ohioi Nemzeti Gárda, 112. Vadász Század „Stingers” alakulatából 6 db F-16 Block 42-s érkezett Kecskemétre, a Load Diffuser gyakorlat keretében, a lemenő napfény által megvilágítva az egyik Falcon

Katonai gépek Magyarországon
Swift Response gyakorlat, útban Bulgária felé Pápáról, a hazai HAW egyik C-17-s fülkéjében.


A Repülni JÓ 2009 nyarán a C-17 átadási ünnepségén készítette ezt a videót egy magyar nemzetiségű amerikai katonával
További 15 videónk az óriásgépek testközelből témában.

Katonai gépek Magyarországon
A Májusban hazaérkezett 4 db nagyjavított Mi-17-s gépek közül kettő, a hivatalos átadáson.

Katonai gépek Magyarországon
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis három db szállító helikoptere, Budapest felett augusztus 20-án.

Katonai gépek Magyarországon
A Mi-17-s típusú helikopter, AI-9-s segédhajtóműve indítás pillanatában elkapva, Börgönd repülőnap.

Katonai gépek Magyarországon
Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, An-26-s típusú gépe leszállóban, szürkületi fényekben.

Katonai gépek Magyarországon
Tiger Meet festésű magyar Gripen első alkalommal a hazai katonai repülés történetében, négy darab GBU-12-s gyakorló bombával, egy csodás októberi napon.

Benedek Levente vagyok az lhsn.hu fotósa és videó szerkesztője. Az oldal alkotóját Balogh Ákos-t 2011 év végén ismertem meg, és 2012-ben már el is készítettem első fotó albumomat és cikkemet az oldalra. Én azon kevesek közé tartozom akik bár fiatalon kedvelték a repülőket, sosem rajongtak érte és nem „csapott meg a kerozingőz szele” fiatalon, mondom annak ellenére, hogy 1991-es taszári repülőnapon ott voltam.

Inkább a hadtörténet és haditechnika érdeklődési kör folyamán volt rálátásom a repülésre és a típusokra, ebből kifolyólag, ma már nemcsak a repülés, de az olyan szakmaiabb ágak, mint a rádiótechnika, az elektronikus harcászat, a légvédelmi tüzérség is a látókörömben van és érdekel, utóbbi érdeklődés okán a 2017-s évben harmadjára volt szerencsém jelen lenni a Tobruq Legacy össznemzeti légvédelmi éles lövészettel egybekötött harcászati gyakorlaton. Kedvenc típusom ami a levegőben „fellelhető” a Mi-24 harci helikopter, illetve az F-4 Phantom, utóbbi típusnál külön öröm számomra, hogy mind a német, mind a görög kivonási ünnepségen ott voltam 2013-ban és 2017-ben, emellett egy 1:1-s méretű Hind-n is segédkezek, mely Veszprémben található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »