Kecskeméti repülőnap már 5 éve hiányzik

A hétvégén volt az ötödik évfordulója az utolsó kecskeméti repülőnap rendezvénynek. Már csak a légierő új repülőgép parkja bemutatása okán is jövőre aktuális lenne a következő, miért maradunk le a környező országoktól?

Hirdetés

11 nagyképet válogattam az 5 évvel ezelőtti utolsó kecskeméti repülőnapról, ahol az embertelen melegben több mint 100 ezer érdeklődő, rajongó élvezhette a repülőgépek égi programját, földi látványát és megérinthetőségét.


Egy kis történelem, ahol sajnos a mi korábban rendbe tett MIG-15 gépünk felszállás közben megsérült, így csak a lengyel MIG-15 repülését láthattuk.


A repülőnap főszereplői kétségtelenül a kötelékek voltak. Itt éppen a Török Csillagok kezdik meg a programjukat.

Kötelék füstködök a kecskeméti égen e-könyvecske


Az olasz Frecce Tricolori nemzetiszínű füstködöt húzott maga után.


Szállítógépek a gyerekek kedvencei voltak, mert be lehetett menni a pilótafülkébe és a tehertérbe.


A repülőnap a gyerekes családok remek szórakozása is volt, ki tudja, lehet, hogy most születik meg új érdeklődési körként az apróságokban a repülés iránti rajongás.


A repülőgép akár a levegőben, akár a földön, akár egyben, akár darabokban, a közönség mindenevő volt.


Kecskemét Gripen bázis, bemutatkozott a magyar kötelék és egyéni műrepülés is, de voltak a típusból vendégek is.

További videóink 2010 kötelékeiről, valamint a 2008 év programjáról.


A kötelék repülés legizgalmasabb része volt, amikor a gépek egymás felé repültek, bár a szép alakzatok is tetszettek a nézőknek.


A fő attrakció a nap végén az Orosz Vitézek bemutatója volt, akik először jártak Magyarországon. A különböző formációk után a bemutató végén csillagokat és füstöt szórtak, előtte meg a kötelék parancsnoka nyilatkozat sorozatot adott a különböző tévéknek.


Kedvenceim, balról a Beechcraft King Air, amely felderítő és járőr, valamint futár gép, jobbról pedig a szocialista időszak magyar légierőjének MIG típusú vadászgépei. A kecskeméti repülőnapon a Hölgypilóták bloggerinával készítettünk anyagokat, ő a családias repülőgépes piknikről irt, amit néhány napja már az új dizájnban lehet olvasni.

Ahogy az elején mondtam, remélem, a közeli jövőben, ha nem jövőre, de legalább 2020-ban már nemcsak a Duna felett láthatjuk a magyar légierő gépeit, hanem bázisukon is egy fergeteges nemzetközi kecskeméti repülőnapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »