Lufthansa Boeing 737 Classic: népitáncosok fogadták a Balatonon

Holnap lesz a Lufthansa Boeing 737 Classic búcsúrepülése Németországban, az eseményről beszámolok majd. Addig egy idei találkozás fotóit ajánlom a klasszikus Boeing repülőgéppel, amikor tavaszi szezonnyitó járatként népi táncosok köszöntötték az utasait a Hévíz-Balaton repülőtéren.

lufi02

A Mutsch Ungarn Reisen cégnek ez a 15. balatoni szezonnyitója, az ünnepség miatt is jön a nagygép, a szezonban egyébként Bombardier CRJ900 repülőgép közlekedik Frankfurtból. Josef Mutsch 20 éve alapította Hévízen a családi céget, saját példáján mutatta be a hévízi gyógyvíz gyógyító erejét, német vendégeket hozott a városba. Öt év egyre intenzív buszos beutaztatás után 2002-ben megállapodott a Lufthansával a sokkal kényelmesebb charter repülésben.

lufi0

lufi25

A Lufthansa Boeing 737-300 tipusú repülőgépe 140 székkel berendezett, 800 km/óra az utazósebessége és 2500 kilométer a hatótávolsága. Személyzete két pilótából és három légiutaskisérőből áll.

Hirdetés

lufi21

lufi49

Kicsiket és nagyokat megigéz a Boeing 737 eleganciája, kattognak a mobiltelefonok és a fényképezőgépek.

lufiduo1

lufi31

Az idén 70 éves Mutsch úr már nyugdíjba ment, a vállalkozása többségét eladta a PA Touristik cégnek. Az alapító mellett a turisztikai cég ügyvezetője, Kultsár Judit a terminálon. Ők fogadták a nyitójárat 122 utasát is a lépcső mellett állva.

lufi41

Az utasokat egy népi tánccsoport köszöntötte a repülőgép és a terminál között. A mobilvideó révén kicsit betekinthetünk az előadás hangulatába.

lufi55

lufi54
Az ünnepségen Kultsár Judit ügyvezető felidézte a Mutsch Ungarn Reisen elmúlt 15 évének nehezebb és örömteli pillanatait. Az indulást a szocreál szegényes sármelléki reptéren, majd az évtized végén a válságokat, amikor csőd biztosok a reptéren egymás kezébe adták a kilincset, de ennek ellenére a reptér igazgatósága kitartott mellettük, erőn felül fogadták a gépeiket.

lufi12
Sikerült egy családi fotót is készítenünk a Boeing személyzetének bevonásával a repülőgép napos oldalán.

Holnap már Németországból folytatjuk, a Lufthansa Boeing 737-300 gépének búcsúrepüléséről a Repülni JÓ Facebook oldalán jelentkezünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »