Lufthansa női humanoid robot, Josie Pepper a müncheni repülőtéren

Lufthansa női humanoid robot sétál-gurul a müncheni repülőtér a 2-es terminálján. A 120 centiméter magas, csillogó kerek szemekkel és kellemes nő hanggal rendelkező Josie Pepper, a Lufthansa női humanoid robotja válaszol az utasok kérdéseire. Akár beszállókaput, éttermet vagy üzletet keresnek az utasok a repülőtéren, Josie azonnal útba igazítja őket.

Hirdetés

Josie Pepper munkába állításával a Lufthansa úttörő projektet valósít meg a Müncheni repülőtéren: most először tesztelnek mesterséges intelligenciával rendelkező humanoid robotot német reptéren. Josie néhány héten át a 2-es terminál Müncheni repülőtér és Lufthansa által közösen üzemeltetett, csak utasok számára megközelíthető csarnokában teljesít szolgálatot.

Az első bevetés alkalmával az angolul beszélő robot a központi épületet a szatellit-terminállal összekötő földalatti vasúthoz vezető utaslépcső tetején köszönti az érkezőket. A kísérleti időszakban azt vizsgálják, hogyan fogadják az utasok Josie megjelenését és segítségét.

Josie Pepper agya WLAN internethozzáféréssel rendelkező, nagy teljesítményű processzort tartalmaz. A robot ezen keresztül csatlakozik ahhoz a felhőszolgáltatáshoz, amely feldolgozza, majd értelmezi a beszédet, és kapcsolatot létesít a reptéri adatok felé. A rendszert az teszi különlegessé, hogy a robot nem csupán előre meghatározott szöveget használ fel a beszédhez. Képes tanulni, és minden kérdésre egyedi választ ad. Az emberi agyhoz hasonlóan folyamatosan fejlődik, és a kérdéseket a releváns információkkal kombinálva egyre pontosabban válaszol.

11 videónk a Lufthansa lejátszási listánkon

A robot képességei az IBM Watson IoT-platform felhőalapú mesterséges intelligenciájára épülnek. Josie Peppert a francia SoftBank Robotics készítette. A női robot a Müncheni repülőtér dolgozóitól és a Lufthansától, megérkezésekor kapta a Josie nevet.

Forrás Lufthansa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »