Wizz Air 14 éves légitársaság lett

A Wizz Air 14 éves, köszöntjük az évfordulót ezzel az összeállítással, amit Sülecz Aranka és Dr. Varga Sándor szerzőpáros készített. A Wizz Air meg közönségét azzal ünnepli, hogy 30 százalékos diszkontot kínál egy útra, beleértve az adókat, a nem választható költségeket és egy kézipoggyász díját. A kedvezmény kizárólag a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban 2018. május 18-án és május 19-én végzett új foglalásokra érvényes.

Wizz Air 14
Ősmarketing ősmobillal. Valamikor a múlt évtized végén még az Allee előtt így reklámozták a légitársaságot. Ma már a márkanév annyira ismert, hogy a több mint 200 millió látogatót fogadó weboldalon szinte elég a kínálat. Azért néha jól jön egy-két spéci közreműködés, akár a futás területén vagy az alacsony áthúzás a Duna felett.

Wizz Air 14
A sok-sok új útvonal közül talán a távolság miatt is legendás lett a Budapest-Dubaj reláció, amikor a gép érkezését hastánccal ünnepelték a betonon.

Wizz Air 14
A Wizz Air a 11. születésnapján, három évvel ezelőtt mutatta be a régi színekkel új dizájnját, amit egy lengyelországi ünnepi repüléssel tett emlékezetessé a sajtó és a mi számunkra is. Képünkön a hangároknál az indulás előtt Ferihegyen a régi és az új dizájn barátkozik.

Minden ami Wizz Air a Hölgypilóták blogon

Wizz Air 14
Az elmúlt 10 évben sokszor hallottuk Váradi József vezérigazgatót beszélni arról, hogy az üzemeltetési költségek folyamatos csökkentéséből lehet minél olcsóbb jegyeket kínálni a közönségnek. Az egygépes modellen belül, ahol már az Airbus A320 család nagyobb gépe, az Airbus A321 is repül néhány éve, mindig az újabbakra kell törekedni. Ezért vonták be a Wizz Air kapitányait az Airbus A320neo gyári próbáiba, itt a képen ezért látható a gyári kísérleti gép Budapesten. A Wizz Air nagy Airbus ügyfélként giga megrendelést adott fel erre a jövő évtized gépére.

Wizz Air 14
A Wizz Air egy vidéki repteret, Debrecent is felhozott egészen odáig, hogy ez év végétől már a második bázisgép is üzemelni fog újabb hét útvonallal és járatsűrítésekkel. A légitársaság Debrecent 8 éve kezdte fokozatosan felépíteni. Először külföldi bázisokról repültek a gépek néhány útvonalat a cívis városba, majd 2015 decemberében a képen láthatóan debreceni személyzet is fényképezkedhetett az első bázisgép előtt.

11 WIZZ videó a Repülni JÓ Youtube Csatornáján

Wizz Air 14
A képen a Wizz Air megpályázta és elnyerte a magyar kormány által kiirt nyugat balkáni koncessziót. Másrészt a magyar kormány kijelölte olyan városokba, többek között Szentpétervárra, ahová még csak a légügyi egyezmények alapján lehet szerezni repülési jogosultságot. Gyakorlatilag a Wizz Air betölti Magyarország nemzeti légitársasága funkciót is, amit a 14 éves történetéből az elmúlt 6 év során különböző jelzőkkel illet. Volt már magyar gyökerű, vagy de facto nemzeti, ezek a jelzők napjainkban elhalványolódnak. Talán az éves két számjegyű növekedés, no meg az újabb már nyugat-európai bázisok miatt. Ahol a Wizz Air lecsapott a légitársaságok tönkremenése miatt megüresedett résidőkre, mint London Lutonban vagy legutóbb Bécsben.

Hirdetés

A légitársaság még a pályázati időszakban két gép speciális festésével karolta fel a budapesti olimpiát, nem rajtuk múlott, hogy egyelőre az olimpiai pályázat nincs napirenden.

Wizz Air 14
A Wizz Air 14 éve során Magyarországot kiemelten kezelte. Ide hozta mindkét a képeken is látható mozgó és az utolsó képrészleten rögzitett szimulátorát, itt javítják a repülőgépeit, amelyek döntően magyar lajstromban vannak, folyamatosan újabb beruházásokat jelentenek be a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

Wizz Air 14
Az idők folyamán komplett szolgáltatásra törekedett a légitársaság, ezért létrehozta az online utazási platformját, a Wizztours.com oldat, amit annak idején egy képes hanginterjúban mutattunk be.

Minden, ami Wizz Air nálunk

Wizz Air 14
A képen Váradi József alapító vezérigazgató egykor és most, aki a születésnap kapcsán kiemelte: „Az elmúlt 14 évben erős és elkötelezett csapatunk közel 150 millió utas számára biztosította a lehetőséget, hogy felfedezze Európát és a kontinensen túli úti céljainkat a Wizz Air alacsony viteldíjain. A Wizz Air hálózata ma 44 országban 141 célállomást számlál, melyek közül a legújabbak Bécs, Athén és Harkov. A WIZZ csapattal együtt izgatottan várom történetünk következő mérföldkövét: 100. repülőgépünk érkezését.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »