Beechcraft King Air Friedrichshafenben

(Eredeti dátum: 2016 április 26) A levegő Rolls-Royce-a nálunk a király. Újra megcsodálhattuk nemrég óta a Textron csoporthoz tartozó Beechcraft King Air 250 két légcsavaros luxus repülőgépet Friedrichshafenben a szabad területen nem messze a Zeppelin hangártól.

king33

A King Air régóta a legnépszerűbb üzleti turbólégcsavaros gép a világon, amit a Textron átvitt a 21. századba.

king38

Az itt kiállított King Air 250 modell az első olyan gép, amely érintőképernyős pilótafülkével rendelkezik. Ráböksz a térképre és könnyen megtervezheted az útvonaladat. A menük váltásával a pilóta gyorsan hozzáférhet az információkhoz. Robotpilóta, időjárás radar, terepre figyelő és ütközéselkerülő rendszer, minden ami a vezetés kényelmét szolgálja.

kig40

A hobby pilóta tulajdonosnak nem muszáj hivatásos pilótát alkalmaznia, maga is elboldogul a felhasználóbarát rendszerekkel.

king34

10 utas széket is lehetne bele tenni, de a hét fotöly inkább a menő, amiből négy szembe van fordítva, egy meg lehet az utaskísérő helye. A háromezer kilométernél kicsit több hatótávolsága miatt WC-t is lehet bele kérni.

king35

king39

Az 5-6 órát ehhez úgy könnyebb kellemesen eltölteni, mert közel 600 km/h a King Air utazó sebessége és akár tíz kilométer magasan is repülhet. A fel és leszálláshoz pedig elég a 800 méteres, köztük füves pálya is, amit egy közepesebb birtokon könnyen ki lehet alakítani.

king31

king36

A kényelemhez olyan apróságok is hozzátartoznak, mint az ablakok elektronikusan szabályozható árnyékolása. A kihúzható asztal pedig az étkezés mellett alkalmas arra, hogy repülés közben sem pihenjen az üzlet. Akár a partnerrel való tárgyalás, vagy a következő földi tárgyalásra való felkészülésnek is itt lehet a helye.

king37
Fotók: Repülni JÓ

A képen a lengyel Maja Wazniewicz, a Textron Aviation közép-európai értékesítési igazgatója, tőle lehet megtudni a részleteket nemcsak a Beechcrafttel, hanem a Cessnákkal és a Hawkerrekkel kapcsolatban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »