China Air Force One helyett a nemzeti légitársaság gépével utaznak a kínai vezetők

Tegnap óta Budapest vendége a kínai miniszterelnök, aki egy térségi csúcstalálkozóra repült ide az Air China Boeing B747 repülőgépén.

A világ legnépesebb országa Kína, ami gazdasági helyzete miatt simán megengedhetné magának, hogy saját kormányzati flottája legyen. A tegnap hozzánk érkezett Boeing az egy modernizált változat, 2015-ben gyártották, egy B747-8 Intercontinental. Ebből a típusból kettőt vett a kínai nemzeti légitársaság, amit hol a vezetők utazására, hol pedig kereskedelmi járatra használnak.

China Air Force One

China Air Force One

30 első osztályú ággyá alakítható fotel található az első osztályon, a felső képen a púpban, az alsó képen pedig az orrban. Amikor a vezetők utaznak, akkor valószínűleg ritkítják ezeket vagy lezárják a felső részt és ott saját rezidenciát alakítanak ki a vezetőnek, de a lényeg az, hogy akár külföldi vagy belföldi járaton a közönség is repülhet ezekkel a gépekkel. A különleges út után pedig a gépet visszaadják a rendes forgalomnak.

Hirdetés

Amit lehet olvasni a China Air Force One, a saját vezetői repülőflotta hiányáról, többnyire az, hogy a kínai vezetők keveset utaznak és ezért a kiválasztott személyzeteket meg a két gépet így tartják megfelelő módon üzemben.

Címkép MTI, fotók Sam kínai blogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »