Repülni JÓ podcast 16 turbulenciáról beszélgettem Tímár Ágnes repülési meteorológussal

Egyre több hír érkezik erős turbulenciáról, ami kényszer leszállásra ad okot. Tímár Ágnessel, a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. Repülésmeteorológiai osztály vezetőjével beszélgettem a témáról.

Előtte egy rövid videót állítottam össze az erős turbulenciáról, ami a beszélgetés felvétele óta sajnos eggyel szaporodott.

A három súlyos turbulencia hasonló, nem előre látható volt. A hosszútávú járatok hirtelen magasságot vesztettek, a Singapore Airlines gépe a legtöbbet, 600 métert. Aki nem volt bekötve vagy ami nem volt rögzítve a kabinban, az repült illetve a végén leesett. A rövid videóban látható, hogy sokan megsérültek. De a repülőgépek mind sikeresen kényszer leszálltak.

A podcastem a turbulencia és más légköri jelenségek meghatározásával kezdődik. A HungaroMet repülési meteorológusai hogyan segítik a turbulencia és más légköri repülést zavaró jelenségek hatásának csökkentését a légitársasági repülésre a nagy világrendszerben is. Talán emiatt is nagyon-nagyon ritka a súlyos turbulencia.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »