Lufthansa Airbus 350-900 megérkezett a müncheni bázisra

Münchenbe bekopogtatott a jövő. Leszállt az első Lufthansa Airbus 350-900 utasszállító repülőgép az otthonául szolgáló müncheni repülőtéren. Még kilenc A350 gép várható a következő évben, és akkor Münchenben állomásozik a világ legmodernebb nagy távolságú flottája.


Kétféle konfigurációban rendelték meg az új repülőgépet, az első három osztályos elrendezésben 293 utast fog szállítani. 36 ülés vagy inkább ággyá dönthető fotel lesz az üzleti osztályon, mögötte a Premium Economy 21 üléssel, de a turisták is kényelmesen utazhatnak a maradék 224 ülésen. A Premium a tágasabb és kevesebb ülésben nyilvánul meg előszőr, 2+3+2 szék lesz egy sorban, míg a turisták szokásos 3+3+3 elosztásban repülnek majd. Érintőképernyő mindenki előtt az ülések hátában.

A szokás szerint készült egy videó az első gép összeépítéséről is. A repülőgép különböző részeit szerte Európában gyártják, majd a puffasztott orrú belső szállítógép, a Beluga viszi azokat Toulouse-ba, ahol azokat összeszerelik. A szerkezet nagyobb része már kompozit, a hajtóművek a nagyobb lapátok miatt hatalmas külső burkolatot kaptak, miközben a sugárhajtómű középen sokkal kisebb, mint az elődei. A dupla burkolat csökkenti a zajt, kevesebb a káros anyag kibocsátás, erősen, közel 25 százalékkal csökkennek az üzemelési költségek.


A Lufthansa az Airbus legnagyobb légitársasága, amit azzal is hangsúlyozott, hogy nem vette meg már a Boeing egyfolyosós B737 modernebb típusait. A klasszikus Boeingjeit pedig nemrég kivezette a flottából, Boeingből csak a Jumbók, a B747 gépek üzemelnek náluk, ebből is a Lufthansa a modernebb 747-8 legnagyobb megrendelője és üzemeltetője a világon.

Hirdetés

Ahogy mondani szokták, őfelsége megérkezett a müncheni bázisra, ahol a szokásoknak megfelelően a sajtómunkások hada fogadta és vette egyből körül.


A fedélzeten utazott a Lufthansa karácsonyi angyala, a cég dolgozója, Anja Oskoui is, aki különleges ajándékot hozott a bőröndjében: 10 ezer euró értékű utalványt adott át egy müncheni árvaház képviselőinek a Lufthansa nonprofit dolgozói szervezete, a Help Alliance ajándékaként. A több mint 17 éve alapított Help Alliance célja, hogy a világon minél több ember dönthesse el szabadon, hogyan kívánja élni az életét. A Lufthansa által alapított 13 nonprofit szervezet eddigi eredményei: több mint 140 segélyprojekt sikeres támogatása és több mint 10 millió euró értékű adomány – a különböző természeti katasztrófák idején nyújtott sürgősségi segítségen túlmenően.


A Lufthansa első Airbus 350-900 repülőgépe a karácsonyt tréningrepülésekkel tölti a német légtérben és reptereken, biztos rengeteg érdeklődő fog kimenni minden egyes érkezésre. Aztán a gépet a Lufthansa Technik veszi kezelésbe, befejezi a kabinbelső székezését, hogy február 14-én indulhasson a gép az első kereskedelmi járatára Új Delhibe majd Bostonba.

(Forrás: Lufthansa)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »