Hévíz-Balaton repülőtér: London, Frankfurt, Brüsszel a jövő évi tervekben

A Hévíz-Balaton repülőtér üzemeltetését végző fürdőváros polgármestere Papp Gábor – a nyitóképen – értékelte az idei évet és beszélt a jövő évi tervekről, amelyek jelentős utasforgalom növekedést ígérnek.


Bővit a Lufthansa? Szerveződik kereteiben az Eurowings diszkont csoport

A Fidesz-KDNP politikusa elmondta, hogy a 2015-ös 22 ezerrel szemben idén mintegy 23,5 ezres utasforgalommal zárja a Balaton melléki repülőtér az évet, miután a nyáron leálltak a törökországi charterek, de az elmaradt utasszámot túlhaladta a nyáron újraindult moszkvai menetrend szerinti járat.


Visszatér a Ryanair? Ott voltunk az egykori nyitójáraton

Jövőre – a heti moszkvai járat mellett – menetrend szerinti gépekkel hetente kétszer Londont és Frankfurtot, heti egy járattal pedig Brüsszelt tervezik összekötni Sármellékkel. A Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpályát igénybe vevő üzleti kör, mérnökök és más szakemberek utaztatásához elengedhetetlenül szükségesek lesznek a menetrend szerinti járatok.


Vagy visszatér a Czech Airlines? amely idén chartert is repült

Hozzátette, hogy jobb adatokra számítottak, mert ígéretesnek tűnt a tavaly indult, de a törökországi politikai helyzet miatt idén leállított antalyai charter, örvendetes ugyanakkor, hogy másfél év szünet után júliustól újraindultak a moszkvai járatok. Ez utóbbi, a UTair légitársaság gépe 19 alkalommal szinte száz százalékos foglaltsággal repült ebben az évben.

Hirdetés

Az immár másfél évtizede több német nagyvárosból a Mutsch Ungarn Reisen által szervezett charterek idén is hozták a szokott forgalmat, Sármelléken a legtöbb repülős utas ebből a relációból érkezett, a második legnépesebb utazóközönség pedig Oroszországból jött. A Hévízen pihenő vendégek 27 százaléka ma már légi utasként érkezik a városba, beleértve a Bécs, Budapest vagy Pozsony repülőterén keresztül érkezőket is.

Nemcsak tréning repülésekre jár majd ide a Wiz Air?

A polgármester beszélt arról is, hogy Moszkvából már január 2-án megérkezik a 2017-es év első járata, amelyik egy héttel később viszi vissza a pravoszláv karácsony idejét Hévízen töltő vendégeket.


Nemcsak Moszkvából, hanem Szentpétervárról is repülhetne az Utair

Kifejtette: az utazási szokások felmérése és a város által kidolgozott stratégia alapján olyan célállomásokra van szükség, ahol újabb átszállási lehetőségek nyílnak az utasoknak, és nemcsak Hévízre csábíthatják a vendégeket, hanem a kiutazások is lehetővé válnának. Emellett újabb lehetőségeket keresnek, ezért jártak nemrég Szentpéterváron, január 10-én pedig Tel-Avivban tárgyalnak izraeli charterjáratok indítási lehetőségéről.

Korábbi anyagaink:
Kétrészes interjú Papp Gábor polgármesterrel
Egy hétvége a Hévíz-Balaton repülőtéren e-könyvünk

(Nyitófotó Hévíz városa, többi Repülni JÓ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »