Magyar légierő karbantartó szakemberei megérkeztek Embraer KC-390 képzésre Brazíliába

Embraer repülőgépgyár a múlt héten fogadta a Magyar Légierő címképen látható első csoportját a brazíliai Eugênio de Melo-i kiképző létesítményükben.

Ebben az első szakaszban 19 szakember, köztük technikusok és mérnökök vesznek részt a karbantartási képzésen, és szerzik meg szakmai képesítésüket a magyar légierő által beszerzett két KC-390 Millennium többmissziós repülőgép karbantartására.

2024 folyamán a magyar légierő pilótái és további karbantartó csapatai is érkeznek majd a nekik szervezett tanfolyamokra.

Mókus és az Airbus H145M helikopterek videónkon Szolnokról

44 megrendelés + 33 összeszerelés

Pár éve a két repülőgép megrendelésekor még csak a brazilok és a portugálok voltak előttünk, azóta egyre gyarapodnak a nemzetek mögöttünk.

Jelenleg 21 brazil, 5 portugál, 2 magyar, 6 holland, 4 osztrák, 2 cseh és 3 vagy 4 dél-koreai a megrendelések és az átadott gépek száma. Plusz január első napjaiban az Embraer repülőgépgyár és a szaúdi SAMI alap memorandumot írt alá 33 KC/C-390 típusú repülőgép összeszereléséről a Királyságban, amely a Szaúdi Légierő 33 C-130H repülőgépének cseréjét célozza.

A brazil és a portugál légierő már rendszerbe állította ezeket a többmissziós repülőgépeket.

Forrás: Embraer Repülőgépgyár

1 hozzászólás a “Magyar légierő karbantartó szakemberei megérkeztek Embraer KC-390 képzésre Brazíliába” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »