Red Bull Air Race izgalom a köbön, egymás ellen vív selejtezőt a két világbajnok jelölt

Bölcsek voltak a Red Bull Air Race versenyszabályzatának megalkotói, amikor hagytak egy kiskaput a menőknek a selejtezőben.

Hirdetés

A légi lovagi torna hasonló a középkori játékokhoz, csak itt nem igazi, hanem képzelt vérre megy a játék. A versenyen három körből az első kettő az egy kik-ki alapon zajló párbaj. A selejtező körben 7 párbaj zajlik, az elődöntőben pedig 4. A 14 versenyző tudása sem egyforma, ezért léptettek életbe a szabályzatban egy keskeny vigasz ágat, ami most nagyon jól jön a világbajnok jelölteknek.

Történt tegnap a kvalifikációs futamon, hogy a világbajnoki pontversenyt vezető cseh Martin Sonka negyedik lett, amúgy ő fokozatosan szokott feljönni az időeredménnyel. Viszont a Lausitzring győztese, a japán Yoshi Muroya valószínűleg nagyon akarta a jó eredményt, ehelyett csak hátulról a negyedik helyet szerezte meg. Puff, a selejtezőben összekerült a két világbajnok jelölt.

Red Bull Air Race izgalom

Martin Sonka van előnyben, hiszen ő repül majd másodiknak a párbajban. Muroyán nagy a teher, hiszen szenzációs időt kell neki repülnie két okból is. Vagy nyer és Sonka erőlködhet, vagy neki kell a legjobb nyolcadik idő, hogy a surranópályán versenyben maradjon.

A másik két potenciális világbajnok közül az egyik páholyból nézheti az első forduló negyedik összecsapását. A kanadai Pete McLeod a világbajnoki versenyben 10. francia Mikael Brageot pilótát kapta ellenfelének és ők csapnak össze legelőszőr ma este. A hazai már korábbi világbajnok sztárnak, az amerikai nagy öreg Kirbly Chambliss-nek pedig össze kell kapnia magát, mert a mezőny végére kvalifikálta magát tegnap. 12-ikként a spanyol Juan Velarde-t fogta ki, aki tegnap harmadik lett.

Chambliss a nagy feltámadó, Budapesten a legjobb négyben nem igazán figyeltünk rá ott a Parlamenttel szemben a média hajón, hát nem megnyerte a budapesti futamot.

Az utánpótlás osztályban kedvencünk, az egy szem pilótanő Melanie Astles repült egy nagyot és megnyerte a kvalifikációt. Ha ma este is ilyen jól repül, akkor nagy esélye lesz arra, hogy jövőre a nagyok között folytassa.

18 órakor kezdődik a helyszíni közvetítés a verseny honlapján a jövő reménységeivel, de még 19 óráig lehet szavazni nyereményjátékunkban, ki lesz idén a világbajnok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »