Red Bull Röpnap 2022 minivideóinkkal

A kreativitás, a nevetés és a komplett őrület lengte körbe tegnap, vasárnap a napsütötte Duna-partot. Tíz év után ugyanis újra jelentkezett a Red Bull Röpnap fergeteges rendezvénye, melyen 33 csapat mérte össze mérnöki tehetségét házi készítésű repülőgépeikkel.

Az esemény Besenyei Péter pazar repülőbemutatójával indult, majd a versenyt követően Marics Peti és Valkusz Milán bandája, a VALMAR bombasztikus koncertjével búcsúzott a húszezres közönségtől. A hangulatért a repülések közőtt Istenes Bence műsorvezetőként felelt.

A verseny három részből állt, amit a zsűri bírált el. Elsőként a csapatok vicces repülőgépeket építettek, melyek szépségét a zsüri pontozta. Másodikként a felszállás előtt a rámpa végén mindenki előadott egy zenés performaszot szintén pontokért. Majd jött szerintem a legfontosabb elem, a repülés a rámpáról a vízbe. Ahol érdekes módon a távolságot nem a repülőeszköz, hanem a pilóta vizet érése mérte ki.

Többnyire 10 métereket repültek a pilóták, nem sérült meg senki, sokszor a csapat többi embere is beugrott a vízbe. A közönség meg jól szórakozott, tetszett nekik a Röpnap.

A 3 millió forintos fődíjat végül a címképen is látható „Repülacsók” csapata vihette haza, akik 18 méteres távolságot repültek, mely a nap rekordjának számított.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »