Repülő múzeumok Németországban túra nyitó képei zenés képeslapokon

Repülő múzeumok, Sinsheim és Speyer nyitó hangulatával jelenkezem még innen Németországból. Felavattam az új kamerámat is, de itt nincsenek meg a feltételei a háttérmunkának, ezért találomra gyorsan összedobtam két zenés képeslapot.

Sinsheimben a fő attrakció a két hangsebesség feletti utasszállító, az angol-francia Concorde és a szovjet Tupoljev Tu-144. Jártam már mind a kettőben a világban, Moszkvában és Seattle-ben csak az egyiket lehet látni, itt egymás mellett kitűnik a hasonló sárkányszerkezet. Mind a kettőt érte katasztrófa, a friss élmények miatt ezekről is fogok majd beszélni a jövő hétfőn a budaörsi előadásomban.

Múzeumi videóink itthonról és a világból

Magyar múlt is beköszön, hiszen itt látható a Malév első sugárhajtású utasszállító repülőgépe, a Tupoljev Tu-134.

Speyer három géppel büszkélkedhet. A Lufthansa Jumbója uralja a tájat, hihetetlen, hogy egy ekkora gépet így fel tudtak emelni. Az Antonov An-22 rakterében eltörpül az ember, de a Buran szovjet űrrepülőgép is hatalmas így közelről, nyitott rakterében egy mesterséges holddal.

Hirdetés

A közlekedési eszközök széles választéka a repülőgépek mellett szinte hab a tortán, a limuzinoktól a tengeralattjárón át a mozdonyokig sokféle élmény éri az embert.

Repülő múzeumok

Kedden már otthonról próbálom ezt visszaadni főként videókban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »