Ruszlan Kecskeméten honvédségi helikopterekkel a gyomrában

Szombaton leszállt egy An-124 Ruszlan Kecskeméten, meghozta a honvédség nagyjavított helikoptereit.

Hirdetés

Néhány szó az óriás nehéz teherszállító repülőgépről. 400 tonnát képes a levegőbe emelni, ebből 150 tonna lehet a hasznos teher. 80-nál több ejtőernyőst is vihet, bár a rakterében nincs túlnyomás, nem ez a fő profilja. Rakodáshoz felhajtja az orrát, majd térdre ereszkedik, hogy a rámpa kibírja a terhelést. Maximális terheléssel akár 4500 km távolságra is elrepülhet, több mint 800 km/h a csúcssebessége. A Szovjetunió felbomlása előtt a kijevi Antonov tervezőiroda gyártmánya, bár több darabot gyártottak belőle Oroszországban, mint Ukrajnában. A Kecskemétre érkezett Ruszlan is orosz lajstromban repül.

A haza szállított 4 darab Mi-17 honvédségi helikopter a nagyjavítás után újabb 2000 órát vagy 8 évet repülhet. A videón a kirakodás gyorsított stílusban.

A Ruszlan nagy testvére az An-225 Mrija, vagyis az igazi álomgép, amely több mint 600 tonnát emel a levegőbe. Egyetlen repülő példányát még nem ukrán nemzeti színekkel sikerült lefilmeznünk egykor Ferihegyen, de irtunk is róla Nagyvasak a levegőben című e-könyvecskénkben.

Forrás: LSHN.hu és képtára, benne a teljes címképpel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »