Wizz Airrel és a digitális COVID-igazolvánnyal kinyílik Európa

Az Európai Unió július 1-től digitális COVID-igazolványt vezet be, melynek használata lehetővé teszi, hogy tulajdonosa karantén- és tesztkötelezettség nélkül korlátlanul utazhasson az EU területén.

Az új, digitális okmányra azok jogosultak, akik már megkapták a védőoltást, negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek, illetve akik már felgyógyultak a COVID-19 fertőzésből. Ez utóbbi esetben az első pozitív teszteredményt követő 180 napon belül érvényes az igazolvány. Az iratot az Európai Unió tagállamai igénylés esetén díjmentesen állítják ki, továbbá a 27 tagországon felül Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc is elfogadja. Az okostelefonon vagy táblagépen tárolható igazolványt a nemzeti hatóságok döntése szerinti intézmények állíthatják ki – igény szerint akár papíralapon is, ugyanúgy QR-kóddal ellátva. Az utasok igazolásán található QR-kód ellenőrzését a becsekkolás előtt a földi kiszolgáló társaságok, majd a határellenőrző tisztek végzik a személyes adatok feldolgozása vagy tárolása nélkül.

A Wizz Air továbbra is támogat minden olyan kezdeményezést, amely az egységes szabályozás felé mozdítja a jelenleg számtalan különböző korlátozást alkalmazó országokat és bízik benne, hogy az összehangolt intézkedések támogatni fogják az emberek szabad áramlását. Utasaink számára különösen fontos, hogy világos és egyértelmű legyen, milyen feltételekkel utazhatnak járatainkon, így egy efféle koordinált intézkedéscsomag segíti, hogy egyre többen gondtalanul vakációzhassanak, meglátogassák barátaikat és rokonaikat, üzleti útra menjenek, vagy épp hazatérjenek

– mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője.

Az EU digitális COVID-19 igazolványának bevezetése, és az európai légiközlekedés újabb nagy mérföldkövének megünneplése alkalmából a Wizz Air a

mai napon 20%-os kedvezményt kínál az Európai Unión belüli járatok jegyáraira

Az akció a 2021. október 31-ig felszálló járatokra vonatkozik.

Akik Európai Unión belüli utazást terveznek, a Magyarországon már május óta elérhető EESZT mobilalkalmazáson keresztül tölthetik le digitális COVID-igazolványukat. A mobil applikáció EU kompatibilis változatának elérhetőségét az eeszt.gov.hu weboldalon teszik majd közzé. Az applikáció kizárólag ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható. Annak frissítéséig az alábbi oldalon tölthető le az igazolvány PDF formátumban. Papíralapon az EESZT Lakossági portáljára belépve lehet kinyomtatni az igazolást, valamint a Kormányablaknál is igényelhető a dokumentum.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »