Boeing Jumbo beleült az orkán ölébe, akit Ciarának hívnak

Jön felénk a Ciara orkán, aminek negatív és pozitív hatásai is vannak a repülésben.

Rekordot döntöttek a New York London útvonalon a repülőgépek. Kb. 450 km/h sebességgel jött a Ciara Európa felé és ebbe ültek bele a címképen is láthatóan a repülőgépek. A világsajtó tele van egy Jumbóval a British Airways-től, amely Boeing B747 óriásgép 80 perccel hamarabb ért emiatt Londonba.

A legnagyobb földhöz mért sebessége út közben 1327 km/h volt. Ez még ott fenn a 10-12 kilométer magasban nem a hangsebesség, de közel van hozzá.

Érdekes, hogy pont 10 éve mi is utaztunk ilyen orkánban a Szingapúri Airshowra, amely holnap kezdődik. India felett csak azt láttuk, hogy 900 kilométerről villámgyorsan 1200 valahány kilométer lesz a fedélzeten mutatott sebességünk. A 10 óra feletti légi úton emiatt több mint egy órával hamarabb érkeztünk.

Aztán visszafelé ennek megvolt a böjtje, mert akkor meg letolta a szembe szél a sebességet közel 400 km/órára, néha azt hittük, hogy áll a repülőgép a levegőben. Több mint 2 órával nőtt a menetidő, szerencsére a csatlakozásunkra még így is maradt bőven időnk.

Iratkozzon fel, örömet szerez vele nekünk és a Youtube-nak

A földi hatás kisebb szélmozgás, de ilyenkor megmutathatják a pilóták, hogy mekkora ászok ők. Itt egy tegnapi Wizz Air leszállás, lehet élvezi a látványban a hullámvasutat. A Wizzbusz Birmingham-ben landol, 5-40 másodperc közötti történés az izgalmas.

A koronavírus sajnos belejátszik az idei rendezvénybe is, Ázsia legnagyobb légi parádéja kissé visszafogottabb lesz, talán Kínában járt embereket be sem engednek. Mi viszont online ott leszünk, a hét második felében jelentkezünk a témában.

Forrás Flightradar24 Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »