Canon EOS M100 a szelfibajnok kamera

A Canon ünnepi fotós workshopján az asztalon a Canon EOS M100 új profi kicsi kompakt gép, háttérben a jégpálya és a Vajdahunyad vár fényei szürödnek be az ablakon. A pódiumon pedig Horváth Gréta szépségkirálynő, az RTL Klub Szelfi című műsorának szereplője, Földi Tamás fotográfus és Oláh Viktória a Canon Hungária Kft. vállalati és marketingkommunikációs vezetője beszélgetett Jaksity Katával arról, hogy hogyan készítsünk tetszetős és ötletes fotókat akár szélsőséges fényviszonyok között és melyek azok a témák, amik mostanában megmozgatják a tömegeket.

„Manapság naponta több ezer fotó, videó kerül publikálásra az interneten, igaz, eltérő minőségben. Ha van rá lehetőségünk, válasszunk minél jobb technikát, hogy minőséget produkáljunk. A témaválasztásánál pedig törekedjünk az őszinteségre, mert a beállított fotók mellett a spontán, akár fáradt vagy a pizsamás, fáradt énünk is hozzánk tartozik, életünk részét képezi és ezzel azonosulni tudnak a szemlélők. A mobillal korlátozottak a lehetőségek, az M100-zal viszont nem torzulnak vonásaink, amikor magunkat fotózzuk. Pár éve többet mutatok az életemből a nagyközönség számára, a sok pozitív visszajelzés és a követők növekvő tábora nagyon jólesik. Szeretnék pozitív hangulatot átadni, ezzel segítem mások önbizalmának erősödését. A célom, hogy nyomot hagyjak, ehhez számomra különösen fontos a minőség.” – mondta el Horváth Gréta.

Egy okostelefon mellé szánt fényképezőgép

A gépben egy 24,2 megapixel felbontású képérzékelő szenzor és egy DIGIC7 nevű fejlett képfeldolgozó processzor gondoskodik arról, hogy a képek tökéletesek legyenek, míg a Dual Pixel CMOS AF nevű technológia abban segít, hogy gyorsan lehessen élességet állítani az adott témára. Az EOS M100-assal full-HD felbontású videókat lehet rögzíteni 60 képkocka/másodperces sebességgel, így a gyors jelenetek sem mosódnak majd el, ha a videót később feltöltik például a YouTube-ra. A nem profi fotós felhasználók dolgát jelentősen megkönnyíti, hogy a hátlapon nagy, 3 colos érintőképernyő található, amelyet egészen fel lehet hajtani, ami jelentősen megkönnyíti a szelfik és a saját magunkról készített videók készítését is. A fotókat és videókat wifin keresztül egyszerűen át lehet másolni okostelefonra, és feltölteni Facebookra, Instagramra vagy blogokra. Bluetooth-on keresztül távvezérelhető a fényképezőgép, hogy az exponálást, vagy a videofelvétel indítását a megfelelő időben kezdje meg.

„Bátran merjünk kísérletezni a Canon EOS M100-as beállításaival, hiszen menürendszere egyszerű kezelhetőségének köszönhetően a profi és az amatőr fotósok is könnyen megtalálhatják a kedvükre való megoldásokat, a hétféle cserélhető objektív használatától kezdve egészen a fény-árnyék játékáig.” – tette hozzá Földi Tamás.


Zenés képeslap hangot érdemel

Jaksity Kata életének elválaszthatatlan része a fotózás, videózás. Karrierje során modell volt, majd riporter, dokumentumfilmeket forgatott, és több televíziós műsor és megannyi rendezvény műsorvezetőjeként a kamera mindkét oldalán bizonyítja tehetségét. Nagyfia gyakorlott youtuber, így jól tudják, milyen témákat szeretnek ma az internetezők és azt is, hogy a minőség jó befektetés és megkülönböztető erő. „Én még a ma már klasszikusnak számító berendezésekkel tanultam forgatni, cipeltem is a gépeket külföldi útjaim során. Ma látom, hogy kompakt méretű fényképezőgépekkel, mint például az EOS M100 videókat is magas minőségben állíthatunk elő. A nyersanyaggal is gazdaságosabban bánhatunk, a wifi-kapcsolattal pedig azonnal biztonságba is helyezhetjük a már kész képanyagot, amiből aztán lesz még időnk szerkeszteni, vágni. Ez a rugalmasság egészen új tartalmak elkészítését segíti, még több ötletemet valósíthatom meg például egy ilyen géppel. Folyamatosan több tervem is van, és az EOS M100 közelebb visz a megvalósításhoz.”

Egy szülőknek szánt képmegosztó oldal

„Foglalkoznunk kell a fotók és videók biztonságos tárolásával is. A Canon ökoszisztémában több specifikus tárhely is megtalálható. A beépített wifivel rendelkező EOS M100 képei is akár azonnal továbbíthatók a felhőbe. Nagy felbontásban, biztonságosan tárolhatók a képek a Lifecake oldalon, amelyet kifejezetten családosok számára ajánlunk. Gyermekeink világra érkezése és cseperedése életünk legszebb pillanatait jelentik. Ezeket megörökítve újra élhetjük az érzelmes perceket. Nagy kár, ha elvesznek, törlődnek adathordozóról, telefonról. Reklámmentes felületen, eredeti minőségben és időrendben tárolhatjuk ma már ezeket a kincseket. Bárki nem is férhet hozzá, csak az, akinek jogosultságot adunk. A sorozatokból pedig könnyedén szerkeszthető HD fotókönyv, kiemelkedő minőségben. A regisztráció percek alatt megvan, a közösségi profilokkal is összeköthető.” – mondta Oláh Viktória.

Lifecake képmegosztó oldal

A Canon 2015-ben vásárolta fel a Lifecake-et fejlesztő brit startup céget, amely egy kifejezetten családok számára szabta képtárhely-szolgáltatását. Ezen a felületen illetéktelenek vagy nem közeli ismerősök nem férnek képeinkhez, akinek megadjuk a hozzáférést, azok azonban bármilyen okos eszközön, a világ bármely pontján gyönyörködhetnek a családi pillanatokban. A szolgáltatáshoz okostelefon alkalmazás is kapcsolódik. Az immár a Canon berkein belül működő szolgáltatást világszerte több mint kétmillióan használják, mostanra a világ különböző országaiban élő felhasználók minden fél percben indítanak egy-egy idővonalat, amelyre egy-egy gyermek életének pillanatait rögzítik, már a várandósságtól, az első születésnapon keresztül az első lépések megtételét, testvérek érkezését, és aztán az ovis és iskolás éveket. A Lifecake-re mostanra mintegy 120 millió fotót töltöttek fel és több száz HD fotókönyvet gyártottak.

A rendezvényre érkező vloggerek, bloggerek és újságírók a helyszínen is kipróbálhatták az ünnepi fotóstippeket a Canon EOS M100-as fényképezőgépekkel. Az augusztus végén bejelentett tükör nélküli (MILC) digitális fényképezőgép ideális választás azoknak, akik eddig csak okostelefonnal fotóztak, és már ennél jobb és különlegesebb felvételeket szeretnének készíteni. A Canon EOS M100 fekete, fehér és szürke színváltozatban kapható, kilencféle színű fedlapot is rá lehet pattintani, de különböző stílusú nyakpántok is elérhetők hozzá. A fényképezőgép tehát stílusos kiegészítője is használójának.

Forrás: Canon Hungária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »