Félix fekete Catalina hidroplán újra repül

Múlt hét végén tartották a Rathmines Catalina Fesztivált Ausztráliában, ahol Félix fekete Catalina két éves karbantartás után újra repült.

Az öreg harcos már nem teljes értékű, mert jelenleg nem képes a vízen landolni, mégis ő volt a fesztivál fő attrakciója.

Maga a helyszín is emblematikus, hiszen itt volt az Ausztrál Királyi Légierő legnagyobb hidroplán bázisa a második világháborúban.

Hirdetés

Több mint 200 Catalina hidroplán állomásozott itt, amelyek a járőrőzésben, a tengerbe esett pilóták mentésében, a tengeralattjárók elleni harcban voltak bevethetőek.

Félix a fekete Catalina

A fesztivált minden év október utolsó vasárnapján tartják a képen látható bázison kialakított emlékparkban. Félix fekete Catalina a fesztivált rendező Rathmines Történelmi Restauráló Társaság tulajdona, az emlitett társaság a másként fekete cicának is becézett old timer hidroplán üzemeltetője is.

Félix a fekete Catalina

A pár ezer ember előtt inkább nem hidroplán történelmi gépek tartottak bemutatót, volt köztük P51 Mustang, vagy az általunk is ismert kiképzőgép, az L29 Albatross.

Félix a fekete Catalina

Azért a vízről is szálltak fel hidroplánok, a képen látható Lake LA-250 Renegade és egy úszótalpas Cessna. Zárásként ajánlunk egy fehér Catalina repülést Franciaországból, Biscarrosse-ból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »