Finn Mikulás Joulupukki újra Budapesten

Rénszarvasszán helyett a Finnair Embraer E190 típusú gépével érkezett Budapestre a finn Mikulás Joulupukki, akinek látogatása immár hagyomány: 16 éve minden december elején meglátogatja a magyar gyerekeket, idén először pedig – a nyilvános találkozók mellett – óvodákba, anyaotthonokba és árvaházakba is ellátogat a nagy szakállú. Fényképeink zenés képeslapon és Instagram videónk a jeles eseményről.

Hirdetés

Délelőtt landolt a finn Mikulás Joulupukki gépe, aki lappföldi otthonából, a sarkkörön túli, hóborította Rovaniemiből jött Magyarországra, hogy találkozzon a magyar gyerekekkel és megajándékozza őket minden jóval, ami a puttonyában lapul. Hosszú repülőútja után a budapesti és vecsési iskolák kisdiákjai és a magyarországi finn nagykövetség képviselői várták őt a repülőtéri betonon.


Hangot rá!

A Joulupukki magyarországi látogatását a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális intézet szervezi: ők segítenek a télapónak abban, hogy minél több helyen találkozhasson a gyerekekkel. Idén a Mikulás és manói ellátogatnak a magyar főváros mellet Veszprémbe és Ajkára, sőt a szomszédos Szlovénia fővárosába, Ljubljanába is. 2017-ben először már nemcsak azok a gyerekek és felnőttek találkozhatnak vele, akik el tudnak jönni a nyilvános rendezvényekre: a Mikulás több óvodába, anyaotthonba és árvaházba is elviszi a karácsony hírét a kicsiknek és a nagyoknak.

A Budapesten és környékén élők december 6-án délután, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban találkozhatnak a Télapóval és segítőivel. A Mikulás hat napot tölt Magyarországon, utána repül tovább a világ többi országába, hiszen a karácsony közeledtével egyre több kisgyereket kell meglátogatnia. Joulupukki részletes magyarországi programjáról a finnagora.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Hölgypilóta blogger első videója

A télapó az év többi részében a messzi északon, rovaniemi otthonában piheni ki a karácsony örömteli fáradalmait feleségével, a Télanyóval vagy, ahogy a finn gyerekek nevezik őt, Joulumuorival. A tél közeledtével pedig ismét decemberi világ körüli utazására készül: míg ő elolvassa a megannyi levelet, amit a világ minden tájáról küldtek neki a gyerekek, addig segítői, a szorgos manók az ajándékok elkészítésével foglalatoskodnak. A nagy forgalom miatt a finn posta egy külön Joulupukki Postahivatalt tart fenn a sarkvidéken túli területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »