Pipistrel új vállalata Kínában

Pipistrel új vállalata Kínában, Ivo Boscarol alapitó-vezérigazgató múlt pénteken új elektromos hajtású gépek gyártásával foglalkozó vegyes vállalatot alapított Kínában, erről kaptunk hírt Szlovéniából.

Pipistrel új vállalata Kínában

Pipistrel új vállalata Kínában

Az új vállalat neve Pipistrel Asia Pacific, a képeken látható Alpha Electro és Panthera Hybrid gépeket gyártják és forgalmazzák majd 11 ázsiai országban, és ők lesznek a többi Pipistrel gép kizárólagos forgalmazói is Kínában. Balról Ivo Boscarol, a Pipistrel tulajdonosa és vezérigazgatója 51 százalék, míg egy helyi kínai pénzügyi befektető, Danny Wu Hao 49 százalék tulajdont szerzett a vállalatban, a képen a szerződés aláírása, alatta pedig készülnek az Alpha Electro repülőgépek. A címképen pedig az urak bemutatják a város vezetőjének a Phantera makettjét, ami mellett élőben a vezérigazgató.

Pipistrel új vállalata Kínában

Pipistrel új vállalata Kínában

Ivo Boscarol szokásához híven nem egy egyszerű leányvállalatot alapított Jurong városában, hanem egy a gépek jellegéhez illő természetvédelmi területen, egy tó partján egy egész vertikumot.
A két év alatt felépülő Jurong légi közlekedési és turisztikai központ a repülőtér és a gyár mellett repülési egyetemi tanszéket, különböző turisztikai szolgáltatásokat is tartalmaz majd 130 hektáron.

Hirdetés

Az új vállalat székhelye a régi kínai császári székhely Nanking üdülőterülete, fél óra a nemzetközi repülőtér. 2019-ben a szlovéniai Mariborból közvetlen járat indul majd a városba és addigra megépül a nagy sebességű vasút Nanking és Peking között, ahol az 1200 kilométert 3 óra alatt teszik majd meg a vonatok. A helyszín telitalálat, hiszen a tenger felé pedig ott van 200 kilométerre Sanghaj, Kína második legnagyobb metropolisza.

Forrás: Pipistrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »