Hétvégén repülőnap Dunaszerdahelyen Vári Gyulával és Besenyei Péterrel

Hétvégén repülőnap, pontosabban Első Csallóközi légi majális lesz a határ mellett Szlovákiában, Dunaszerdahelyen a sikabonyi reptéren. Darnai Bálinttal, a főszervezővel készítettünk egy rövid interjút.

Hirdetés

Hogy alakult ki a légi majális gondolata, voltak-e előzmények?

A majális alapjait már 2016 augusztusában Csilizpatason a Csemadok alapszervezet megalapozta, hiszen voltunk olyan bátrak és vakmerőek, hogy meg tudtuk valósítani az első légi fesztivált. Besenyei Péter és Vári Gyula, illetve Filiphovits Attila bemutatóit láthatta a közönség, kulturális programokkal egybekötve szórakozhatott mindenki. Közel 2500 ember látogatott ki a falusi rendezvényünkre és 240 érdeklődő repült sétarepülőkkel. Egy hónappal később 2016 szeptemberében megismételtük egy egész sétarepüléses napot, ahol szintén nagyon magas volt a részvétel.

A szombati légi majálist nem egyedül szervezem. Végh István másik főszervező tavaly szeptemberben a frissítőket és a finom ételeket biztosította, harmadikként Lukács László pedig mindkét tavalyi rendezvényen modellezőként segédkezett nekünk. Már tavaly mind a hárman ugyanazon véleményen voltunk a magas érdeklődésre való tekintettel, hogy ezt a rendezvényt tovább kell fejleszteni, a jó alapokra építkezve egy városi kiforrott rendezvény, a légi majális lett a célunk.

Miként állt össze a május 20-i légi program, kik mivel vesznek részt rajta és lesz-e sétarepülés?

Nincs repülőnap Vári Gyula és Besenyei nélkül. Továbbá érkeznek Magyarországról és más országokból is pilóták és sok látványos programmal várjuk a kedves érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt, részletek a plakáton. Természetesen séta- és műrepülésekre is lesz lehetőség és művészek is fellépnek. Meg szeretnénk mutatni, hogy itt a Felvidéken is a magyarság erős, egységes, összetartó és példát szeretnék ezzel a rendezvényünkkel statuálni.

Hétvégén repülőnap

A rövid interjút követően ajánljuk még Besenyei Péterről készített videónkat és az L-29 Delfinről pedig nagyképes összeállításunkat. Vári Gyula egyik kecskeméti repülőnapi bemutatóját is felidézzük az Arcivumunkból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »