Saint-Exupéry Repülőfilm Fesztivál

Saint-Exupéry Repülőfilm Fesztivál volt a múlt héten Budapest egyik rendezvénye.

A világban nagyon kevés példa van önálló nemzetközi repülőfilm bemutatóra, fesztiválra, noha ezek a filmalkotások a repülés és a kor életérzésének felfedezésén, megismerésén túl egyedülálló esztétikai élményt is hordoznak.

Saint-Exupéry Repülőfilm Fesztivál címmel indult útjára 2017 május 10 és 13 között a repülést és filmművészetet szoros összefüggéseiben reprezentáló nemzetközi seregszemle, A fesztivál 2018-ban folytatódik, s a későbbiekben évenként kívánjuk megrendezni. Terveink szerint egy új turisztikai színfolt lehet Budapesten.

A repülés itt a vetítővásznon a legtágabb értelemben jelenik meg; a madarak szárnyalásán, az ejtőernyősök zuhanásán, a ballonok, sárkányrepülők, vitorlázó repülőgépek, és mindenféle merev és forgószárnyas légijárművek repülésén keresztül egészen az űrhajózásig.

Nagyítsa a galériát a teljes képekért

A Saint-Exupéry Repülőfilm Fesztivál központi helyszíne és egyik támogatója a budapesti Francia Intézet / Institut français de Budapest, a fő támogatója pedig a HungaroControl volt.

A fesztivál díszvendégének Marc Muzard a francia Forces Spéciales ejtőernyős, kommandós katonáját hívtuk meg.

A zsűri, Dénes Gábor filmrendező és Dr. Varga Sándor a Repülni Jó Portál kiadó szerkesztője volt. Döntésük alapján a Gagarin című orosz játékfilm és a Flying Bicyde című magyar kisfilm kapott Saint-Exupéry emlékplakettot.

Angyal László fesztivál igazgató közleménye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »