HUNGARY air cargo hetente háromszor Kínába

A magyar kormány Airbus A33-200F teherszállító repülőgépe szombaton indult első menetrend szerinti útjára az óriás pandák és Szecsuán tartomány fővárosába, Csengtuba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI közlése szerint elmondta, hogy már nem kell rendszeresen oltóanyagokat szállítani, így jelentős szabad kapacitása lett a kormány cargo repülőgépének. Ezért aláírták a szerződéseket a Wizz Air légitársasággal az Airbus A330-200F kereskedelmi alapú üzemeltetéséről. Hetente háromszor fordul majd a gép Kínába, amelynek nyomán a kétoldalú kereskedelmi forgalom további bővülése várható. Az első úton 10 tonna árut visz kifelé és 50 tonna autó és elektronikai alkatrészeket hoz a vissza úton. A miniszter szerint ez a rugalmas szállítási lehetőség hatalmas versenyelőnyt jelent majd a magyar vállalatok számára.

Bemutattuk a repülőgépet videóban még a régi festésben, illetve az új festésben cikket irtunk róla. Korábban foglalkoztunk a kínai légihíddal a koronavírus szállítmányok kapcsán, amit a Wizz Air még személyszállító repülőgépeivel teljesített.

Podcastot is készítettünk ezekről a repülésekről egy Wizz Air kapitánnyal, aki korábban Kínában dolgozott.

Az esemény képek forrása Szijjártó Péter Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »