Lilium Jet öt üléses elektromos légi taxi fejlesztésére nagy tőkét jegyeztek

Lilium Jet öt üléses lesz, ők az elsők, akik megteremtették az anyagi feltételeit a helyből felszálló, elektromos hajtású és természetesen autonóm, vagyis pilóta nélküli kétszemélyes gépekből való nagy ugrásra. Elérik majd a földi taxi általános méretét, alap figuráját.

Hirdetés

Daniel Wiegand, társalapító és vezérigazgató szerint

A Lilium Jet zéró kibocsátású elektromos sugárhajtóművei rendkívül hatékony és rendkívül alacsony zajszinten üzemelnek, amely lehetővé teszi, hogy sűrűn lakott városi területeken működjön, miközben nagy sebességgel nagyobb távolságokat is elérhet. A Lilium Jet egyetlen töltéssel képes 300 km / óra sebességgel akár már egy órát repülni, ami azt jelenti, hogy a Manhattan és a JFK repülőtér közötti 19 km-es utazás akár öt percig is eltarthat. Az utasok pedig ezért várhatóan kevesebbet fognak fizetni, mint ma egy erre az útra szóló hagyományos közúti taxi szolgáltatásért.

A Lilium Jet egy félig helikopter, félik merev szárnyú repülőgép, konvertiplan, amely az utazósebességnél szárnyat használ, fel-leszálláshoz pedig a szárnyak átbillennek, bennük a kis rotorok-légcsavarok leengedik, vagy felemelik azt. A videón a két személyes prototípus áprilisi szűzrepülése látható, természetesen pilóta és utas nélkül.

Egy sikeres fejlesztéshez az ötleten túl két dolog szükséges. Egyfelől vonzzon olyan embereket, akik ebben az iparágban már máshol gyakorlatot szereztek. Másfelől meg legyen friss pénz a fejlesztésre. A müncheni start up most már mind a kettővel rendelkezik, egy csodálatos gépet rajzolhat fel a bajor égboltra.

Pár napja kaptam tőlük a levelet, hogy 100 millió dollár gyűlt össze, amit az öt üléses VTOL – helyből felszálló – Lilium Jet fejlesztésére fordítanak. Első körben 10 millió dollárt jegyeztek, majd a második körben már 90 millió dollár is befolyt a tőkébe. Az egyre gyarapodó menedzseri kör olyan cégekből jött, mint az Airbus, a Tesla, vagy Európa egyik legnagyobb szállítmányozója, a Gett, a különböző magánbankok és fejlesztési alapok meg többek között korábban részt vettek a Twitter és a Skype felfuttatásában.

Lilium Jet öt üléses

2020-ban a világ Dubajra figyel, ahol a világkiállítás miatt ez az on demand közlekedési üzlet élesben fog villogni. A mobilodon megrendeled a légi taxidat egy kijelölt közeli felszállóhelyre, majd bepattansz és elvisz a jármű a megjelölt célállomáshoz. Nem kell közben felébredned, mert ez maga lesz a rögvalóság. Az egészben az a legizgalmasabb, hogy egyre több ilyen típusú repülőeszköz és egyre több tőke áramlik ebbe a légi taxi üzletbe. Nő a verseny, szorít az ezeregyéjszakai két évnyi dubaji határidő, mi kell még a sikerhez?

Forrás: Lilium Aviation

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »