LOT Dreamliner repülőgépét vezettem Ferihegyen

Nem kell az utasoknak megijedni, csak a szimulátoron tanulgattam mindezt, de csodás élmény volt.

LOT egy Dreamliner Boeing B787 szimulátort mutatott be Budapesten az egykori Egyes Terminál utascsarnokában, ott vezettem a repülőgépet. Két évvel korábban a LOT Dreamlinerének bemutatóján úgy látszik, nem véletlenül ülhettem pár percet a Dreamliner bal oldali parancsnoki ülésében.

A LOT lengyel légitársaság úgy tekint a magyar fővárosra, mint Varsó utáni második legjelentősebb gyűjtő-elosztó repülőterére, hangsúlyozta a szimulátor bemutatásakor Adrian Kubicki, a LOT lengyel légitársaság kommunikációs igazgatója. Azt is elmondta, hogy a LOT folytatja a magyar légiközlekedési szakemberek toborzását, mert nemcsak Magyarországon, hanem máshol is további bővítést tervez a lengyel légitársaság.

Az ünnepségen megtudtam, hogy a videómban szereplő kettőn kívül még jelenleg 83 magyar légi kisasszony dolgozik a lengyel nemzeti légitársaságnál, nemcsak Budapestről, hanem Varsóból is repülnek hosszú távú járatokat, a kitüzőjükön lehet látni, hogy milyen nyelven beszélnek.

A budapesti bázison jelenleg két repülőgép állomásozik. Az egyik a Dreamliner, amely hetente négyszer New Yorkba, kétszer pedig Chicagoba repül. A másik gép egy Embraer, amelyik reggel és este közlekedik a London City repülőtérre. Ősszel jön a budapesti bázisra egy másik Embraer, amely Brüsszelbe és Bukarestbe jár majd naponta. Újabban a légikisasszonyokat is mindkét típusra kiképezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »