Lufthansa Airbus 350 decemberben érkezik

2016. december 19-én érkezik az első Lufthansa Airbus 350 típusú repülőgép, annak is a kisebbik 900-as változata, amely a világ legmodernebb széles törzsű, hosszú távú utakra használt repülőgépe, állomáshelye a Lufthansa müncheni központi repülőtere lesz.

Az új gép első menetrend szerinti járatát jövő év február 10-én teljesíti majd München és Delhi között, jegyek már foglalhatók a járatra.

4

“Nagyon várjuk, hogy még karácsony előtt megérkezzen az első A350-900-asunk. Alig két hónappal később pedig már utasaink is élvezhetik a gép által nyújtott lényegesen magasabb komfortszintet Delhi felé, hiszen a kabin főbb elemeit továbbfejlesztettük. Ez magában foglalja például az üzleti osztályon újonnan kialakított, önkiszolgáló területet: az utazók önkiszolgáló módon fogyaszthatnak a frissítőkből az étkezések között, többféle snack közül választhatnak, és hideg itallal is kiszolgálhatják magukat a hűtőből.

A turista osztályon ergonómiai szempontok alapján párnázott új ülések, továbbá minden utasosztályon nagyobb átmérőjű képernyők és továbbfejlesztett széles sávú fedélzeti internet szolgálja az utasok kényelmét” – mondja Thomas Winkelmann, a Lufthansa müncheni központjának vezetője, aki a gép hajtóműve előtt látható.

2

A kabin repülés közben csak 1800 méter magasságú barometrikus kialakítása és nedvesebb levegője pihentetőbb környezetet biztosít, mint a korábbi repülőgépeknél általános 2400 méter tengerszint feletti nyomás. A pihenéshez hozzájárul az új világítási koncepció, amely 12 különböző környezetet imitál a levegőben az utasok bioritmusához igazodóan.

Hirdetés

A Lufthansa székezés nélküli kabinnal karácsony előtt veszi át az új tipus első repülőgépét, majd az Airbus 350 még karácsony előtt Münchenbe repül. Itt a Lufthansa Technik szakemberei beépítik a kabint, többek között a képen látható új Premium Economy utasosztály üléseit, illetve egyéb kiegészítőket, így a flotta új zászlóshajója február elején készen áll majd az utazóközönség előtti bemutatkozásra.

5

2017 februárjától a Lufthansa Münchenben állomásoztatja majd az első tíz Airbus A350-900-asát. A gép első két útvonala Boston és Delhi lesz. A Lufthansa Airbus A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon.

lufthansaa350

Az Airbus A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezet-kímélőbb nagy távolságú repülőgépe. 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és zajkibocsátása is 50%-kal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál. A Lufthansa az Airbus legnagyobb légitársasága, nemrég vezette ki a Boeing 737 Classic típust.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »