Lufthansa pilótanők a Hölgypilóták blogon

Lufthansa pilótanők újra – jelentette be a Lufthansa légitársaság sajtóközleményében 30 évvel ezelőtt, amikor 60 év szünet után újra képeztek és alkalmaztak pilótanőket.

Hirdetés

1988. augusztus 23-án Nicola Lisy és Evi Hetzmannseder lettek a Lufthansa első női pilótái. Mindketten a brémai kereskedelmi pilótaképző iskola 154. junior repülős kurzusán végeztek, 14 férfi hallgató társaságában. Az oktatás részeként az Arizona állambeli Phoenix melletti sivatag felett vettek repülőórákat. Lisy és Hetzmannseder kétéves felkészülés után, 1988 augusztusának második hetében fejezte be a képzést egy Boeing 737 fedélzetén, a kanadai Montreálban.

A szokásoknak megfelelően ezután néhány hónapon át oktatóval másodpilótaként repültek a légitársaság európai járatain, és csak ezután foglalhatták el a kinevezett első tiszt helyét a Boeing 737-200 pilótafülkéjében. Mintegy tíz évvel később, Nicola Lisy ismét történelmet írt, amikor 2000. január 31-én ő lett a Lufthansa első női kapitánya. Hamarosan Evi Hetzmannseder is követte, aki 2000 februárjában szerzett kapitányi rangot.

Folytatás a Hölgypilóták blogunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »