Magnus Fusion 212 magyar gyártású kisrepülőgép Pécsről New Yorkba repült

Újabb rekorddal gyarapodott a magyar óceánátrepülés. A Magnus magyar repülőgépgyár kétszemélyes könnyű repülőgépe 8 nap alatt tette meg a távot az óceánon is át.

Roy Ritter pilóta naponta 700-1500 kilométeres távokat repült, néha a tankolás miatt több leszállással, akár hét órán keresztül is.


A leghosszabb óceán feletti út a hatodik napon történt. Akkor a pilóta Grönlandról repült Kanadába 1254 kilométeren át 7 óra 40 perc alatt.

Magnus magyar repülőgépgyár

A Magnus Aircraft Zrt. egy dinamikusan fejlődő, innovatív, kompozit repülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó magyar vállalat. A cég ikonikus terméke a Fusion belsőégésű motorral hajtott repülőgép, mely a repülésben való előnyöket ötvözi. A vállalatcsoport tagjai megtalálhatók a világ különböző pontjain úgy, mint az Egyesült Államok, Kenya, Kína, Nigéria, Oroszország, Szerbia, Ukrajna, illetve a közel-keleti régió.

Az út egy gyártól gyárig átrepülés, ahol a Pécs-Pogány-i gyárból a floridai egységig megy a gép. New-York nagyjából az út fele, a többit már egy másik pilóta repüli. Közben az Államokban bemutatókat tartanak.

A Magnus repülőgépgyárnak nem ez az első rekordja. Pár éve körbe repülte a Földközi tengert. A Hölgypilóta bloggerina ott volt a kisrepülőgép ferihegyi fogadásán.

A magyar óceánátrepülés egy másik rekordjáról korábban videót készítettem.

2019-ben a cég vezérigazgatója interjút adott nekem Friedrichshafenben. Azóta a cég magyar multivá nőtt.

Forrás: Magnus a magyar repülőgépgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »