Martin Sonka nyerte a Red Bull Air Race 75-ik gyémánt futamát

Karrierje első futamgyőzelmét aratta szombaton a cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race 75., „gyémánt“ futamán, melynek immáron tizedik alkalommal Abu-Dzabi adott otthont. Második helyen a spanyol Juan Velarde végzett, aki pályafutása során szintén most először állhatott a Red Bull Air Race dobogójára. A bronzérmet a kanadai Pete McLeod nyerte.

Aranyéremmel indította az idei szezont a cseh Martin Sonka a hétvégén Abu-Dzabiban. A pilóta 2010-ben csatlakozott a Red Bull Air Race versenysorozat mezőnyéhez, a dobogó legmagasabb fokára most először, a Red Bull Air Race 75. “gyémánt” futamán állhatott fel.

Néhányszor hibáztam az edzések alatt, ám ettől eltekintve nagyon jól ment a hét, nem is lehetnék boldogabb. Négy szezon után végre megnyertem az első versenyem, jól érzem magam a gépemben, egyszóval magabiztosan állok a jövőhöz. Teljesen máshogy kezdődött ez a szezon, mint a korábbiak, remélem a folytatás is sikeres lesz.

A szombati döntőt a Perzsa-öböl feletti szelek tették még kiélezettebbé, hiszen ilyenkor a pálya szinte életre kel és a pilótáknak még precízebben kell repülniük a 25 méter magas pilonok között. Sonka 53.139-es idejével lett aranyérmes, Velarde 54.166-os eredménye pedig karrierje során először a dobogó második fokáig repítette. A harmadik helyen Pete McLeod végzett.

Hirdetés

Sonka győzelme sokakat meglepetésként ért, hiszen a tavalyi évben Abu-Dzabiban kizárással indította a szezont, idén azonban sokkal magabiztosabban repült a Perzsa-öböl felett, így az sem kizárt, hogy ő lesz a címvédő világbajnok, Matthias Dolderer legfőbb idei kihívója. A német pilóta a hétvégi versenyt a negyedik helyen zárta.

A két újonc, a chilei Cristian Bolton és a francia Mikael Brageot szépen indította a szezont, előbbi hetedik, utóbbi kilencedik helyen végzett, megelőzve olyan legendákat, mint az ausztrál Matt Hall. Hall, aki egyébként nemsokára új repülőgépet kap, az elmúlt két világbajnokságot ezüstéremmel zárta, mindkét alkalommal éppen csak lecsúszva az aranyról.

Vajon kinek sikerül idén megállítania Sonkát?

A mesterek mögött az utánpótlás 7 versenyzővel repült, kedvencünk az egy szem versenyzőnő, Melanie Astles ismét dobogón állt.

Részletek szokás szerint a verseny oldalán, a budapesti futam pedig július 1-2 között lesz, már most jegyezze fel naptárjába.

(Forrás: Red Bull)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »