Pier B utasmóló építése jövőre kezdődik Ferihegyen

10 000 négyzetméterrel bővül az utasforgalmi terület a Pier B utasmóló megépítése után a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Kettes Terminálján.

A beruházást a forgalom elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődése tette szükségessé. A nem-schengeni oldalon lévő B utasmóló fejlesztését teljes egészében a Budapest Airport finanszírozza és ez egyben azt is jelenti, hogy ezen az oldalon az alapszintű beszállókapuk (BBG – basic boarding gates) napjai meg vannak számlálva, hiszen az építkezés az ideiglenes létesítmény elbontásával kezdődik.

A Budapest Airport és a KÉSZ Építő Zrt. közötti szerződést a repülőtér részéről Jost Lammers vezérigazgató és Stephan Schattney, a műszaki központ igazgatója írta alá, míg a KÉSZ Építő Zrt. nevében a dokumentumot Szalados László vezérigazgató látta el kézjegyével. A B utasmóló megépítése 2017 januárjában kezdődik és várhatóan másfél évig tart. A repülőtér B Termináljához csatlakozó 220 méter hosszú új épületszárny jelentősen növeli a repülőtér beszállókapu kapacitását.

Hirdetés

Az új, angolul Pier B utasmólót kifejezetten arra tervezték, hogy kiszolgálja a széles törzsű repülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényt, összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. A Pier B utasmóló a jelenlegi trendeknek megfelelően maximális rugalmasságot nyújt, hiszen valamennyi beszállókapu-csomópont alkalmas lesz egyaránt utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállítási módszer kialakítására.

(Forrás: Budapest Airport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »