Pilótafülkéből videóztam a repülést

Az AEROEXPRESS Regional magyar légitársaság egyedi lehetőségével élve ezt láttam Kolozsvár Budapest között a felhők alatt és a felhők felett a menetrendszerinti járaton.

A turbólégcsavaros Embraer 120 ER brazil gyártmányú repülőgép nagyjából 6000 méter magasságig elemelkedett a felszállás után. A nap erősen szembe sütött, alattunk meg zárttá vált a felhőtakaró. Előttem fehér hómező, balra kinézve pedig nem mindenhol fehér cukorsüveg hegyek völgyek adták a fantasztikus látványt.

A repülőgép olyan stabil volt az utazó magasságon, mintha egy sínen húzták volna Majd már a süllyedés során beleereszkedtünk a semmibe, ami jól látható a videón is. Mikor kijöttünk belőle, akkor egy nagy S betűt repültünk elegáns fordulókkal. Aztán fél gyufaszál nagyságban a távolban már világított a futópálya.

Pont a szürkületben közelitettük meg Ferihegyet Vecsés felől. Csúcsforgalom volt, mert csak az Egyes pálya üzemelt. Jobbra egy Ryanair várt a felszállásra, balra a pálya közepén pedig egy Wizz Air gép ment volna a pályát keresztezve az állóhelyére.

Lopez kapitány egy döccenővel simán letette a gépet, fordított állásban felbőgtek a turbólégcsavarok, ami pillanatok alatt lelassított bennünket. A futópálya közepén már fordultunk is jobbra és visszafelé egy guruló útra.

Ahogy szabad lett az út, láttam oldalt, a futópályán a Ryanair megkezdte a felszállást, mert a videómon is látható fehér pontnak már kellett a hely. Az a fehér pont a következő Vecsés felől leszálló repülőgép fényszórója volt. Ezért volt az S betűs forduló, hogy beilleszkedjünk mi is a szoros menetrendbe. A levegőben nem lehet fékezni.

A teljes szép repülőút elnyerte jutalmát, végén az utasok megtapsolták a személyzetet.

Az AEROEXPRESS Regional kísérleti járata remek lehetőséget kínál egynapos városlátogatásra Budapestről Kolozsvárra. Erről a következő videómban számolok be, kevesebb repüléssel, több városnézéssel.

A taps is azt mutatta, hogy a közönség elégedett az új lehetőséggel, mindenki reménykedik a folytatásban. Úgy legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »