Ryanair elsőbbségi beszállással enged csak két csomagot a fedélzetre, de csak január közepétől

A diszkont légitársaságok általában arra ösztönzik az utasokat, hogy kevesebb csomagot vigyenek magukkal, hiszen akkor olcsóbban utazhatnak. A légitársaság gépe meg gyorsabban fordulhat, többet lehet a levegőben.

Hirdetés

Évente 120 milliós nagyságrendben Európában jelenleg a legtöbb utast fuvarozó ír Ryanair szeptemberben feladható csomagvonalon dupla árcsökkentést hajtott végre. A korábbi 15 kilogrammról 20 kilogrammra emelte a felső súlyhatárt, illetve 35 euróról 25 euróra csökkentette annak díját.

Ryanair kézi csomag

De az utas szívesebben visz fel a fedélzetre csomagot, ahol viszont a Ryanair lényegében az új szabályokkal szigorít majd. Csak az elsőbbségi beszállók vihetnek fel két csomagot a fedélzetre, jelesül a kabin méretű (55x40x20 cm) kézipoggyászt, kis kerekes bőröndöt, másodikként egy kisebb (35x20x20 cm) táskát.


Nézegessen Ryanair gépeket a levegőből zenével

Az elsőbbségi beszállás díja 5 euró, vagy a helyszínen vásárolva az utazás előtt egy órával 6 euró.

Ryanair kézi csomag

Akik maradnak a sima utas figurájánál, azoknak sem kell fizetni a kerekes bőröndért, hanem csak a beszálló kapunál elveszik azt tőlük és berakják a gép rakterébe. Olyan a megoldás, mint a kis turbópopos gépeknél.

A Ryanair egyik vezetője, Kenny Jacobs szerint az új szabályok felgyorsítják a járatoknál a beszállást és csökkentik a késéseket. Különösen a forgalmas karácsonyi időszakra tekintettel viszont január 15-ig elhalasztják az új kézicsomag szabályok bevezetését, hogy az utasoknak több idejük maradjon annak megismerésére.

Forrás: Ryanair légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »