USS Bonhomme Richard kétéltű támadóhajó képekben

Egy tűz miatt a napokban világhírű lett az Amerikai Haditengerészet USS Bonhomme Richard (LHD-6) kétéltű támadóhajója. Összeállítottam a speciális repülőgép hordozó hajó mindennapjairól egy képtárat.

A kétéltű támadóhajó tengerész gyalogosokat két eszközzel juttatja a partra. A repülő fedélzetről helyből felszálló helikopterek és repülőgépek vihetik a katonákat. A képtárban látható a vietnami háborúban elhíresült két nagyrotoros helikopter légibusz, a Boeing CH-47 Chinook. De innen indulhat a billenő rotoros helirepülőgép, a Bell Boeing V-22 Osprey. Járt már a fedélzeten helyből felszálló vadászgép és sokféle helikopter.

A másik szállítóeszköz típus a hajó jellegű és a kétéltű katonai járművek, amelyek az alsó fedélzetről egyből a vízbe jönnek-mennek. Használnak hagyományos partraszállást segítő rámpás hajót. Több kép látható a légpárnás szállító eszközről. Végül sima kétéltű teherautó vagy más kétéltű katonai jármű is segítheti a tengerészgyalogosokat a parti harcokban. A képtár végén mutatom a legénység – köztük katonanők – korábbi tűzoltó gyakorlatra készülését.

Tüzoltás

A kétéltű támadóhajó javításon van San Diegóban, amikor vasárnap egy kisebb robbanás és a tűz keletkezett. A tűzoltásban helikopterek, tűzoltó hajók, a legénység vesz részt, a cikk írásakor még nem sikerült eloltaniuk a tüzet, sőt aggódnak, nehogy a városba tovább terjedjen.

Lehet, hogy be kellene vetni az erdő tüzeknél sikeresen használt óriás tűzoltó repülőgépeket?

Forrás: USS Bonhomme Richard (LHD-6)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »