Wizz Air rekord év, 23 millió utas 2016-ban

Wizz Air rekord év másik kiemelkedő száma a 2016 évi 19 százalékos növekedés, amely 9 új repülőgépet, 16 új célállomást, több mint száz új útvonalat jelentett a 12 hónap során.

A Wizz Air diszkont légitársaság 23 millió utast szállított 2016-ban, ami éves szinten 19%-os növekedést jelent. Az év végén a légitársaság 40 ország 134 desztinációját kötötte össze 519 útvonalon. 2016-ban 9 ultra hatékony Airbus A321 típusú repülőgéppel bővítette flottáját és több mint 400 új közvetlen munkahelyet teremtett, így már több mint 3000-en dolgoznak a légitársaságnál.


Airbus A321 új, az állóhelyen Airbus A320 régi dizájnban Ferihegyen

A Wizz Air flottája jelenleg 74 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépet számlál, amely Közép- és Kelet-Európa 13 országában működő 25 bázisról teljesít szolgálatot. A korábbi bejelentések szerint 2017-ben két újabb bázis kezdi meg működését: márciusban a moldovai Chisinauban (Kisinyov), júliusban a bulgáriai Várnában nyílik WIZZ-bázis.

Hirdetés

2016-ban a Wizz Air folyamatos fejlődését és kiváló szolgáltatásait rangos nemzetközi díjakkal ismerték el. A légi közlekedési piac egyik legjelentősebb multimédia információs és szolgáltató publikációja, az Air Transport World, valamint a Centre for Aviation (CAPA), a légi ipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója is a Wizz Airnek ítélte a 2016 Diszkont Légitársasága címet. Ezen felül a WIZZ megszerezte a regisztrációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA), ami a légi közlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése.


Az Airbus házhoz jött a neo-val, amit Wizz Air kapitányok teszteltek

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától – összesen több mint 1000 főt foglalkoztatva hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben.

Városlátogatási videónk Barcelonában Wizz Air-rel

2016-ban a Wizz Air rekord év volt itthon, a légitársaság 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami 23%-os éves növekedésnek felel meg. A légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet* támogat. A WIZZ hazai hálózata már 65 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. A Wizz Air repült a labdarúgó Európa bajnokságra és a videón látható egyedi gépfestéssel szponzorálta Budapest 2024 évi olimpiai pályázatát.

(Forrás: Wizz Air, fotók és videók Repülni JÓ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »