Kóré Zoltán VB tudósítása: érkezés és edzésnapok

Ma kezdődik az ünnepélyes megnyitóval a vitorlázórepülő világbajnokság Ausztráliában, ahogy ideje engedi, a magyar válogatott versenyzője alkalmanként tudósításokat küld nekünk róla. A nyitóképen balról Gyöngyösi András, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség elnöke és Kóré Zoltán a helyszínen, szurkoljunk Zolinak minél több megosztással.

Január 2-án estére a csapat minden tagja megérkezett Benallába a világbajnokság helyszínére. És a városban közel a repülőtérhez elfoglaltuk a házunkat, ahol a következő 3 hétben lakni fogunk. Másnap reggel kimentünk reptérre és letudtuk a kötelező regisztrációkat kifizetéseket. A repülőgépek addigra már össze voltak rakva, mivel a kisegítő csapat 1 nappal korábban érkezett. Voltak kisebb technikai problémák még a gépeinkkel. A délutánt mindenki ennek megoldásával töltötte, hogy másnap 4-én már tudjunk repülni. És ki tudjuk próbálni, hogy minden műszer megfelelően működik-e.

Ezen a napon még csak nem hivatalos edző nap volt. A legtöbben ezért nem is a kiírt feladatot repülték. Köztük én sem. Eredetileg csak 1-2 órát szerettem volna repülni, hogy kipróbáljam a gépet és feltérképezzem az esetleges leszálló terepeket, ha a versenyen nem érnék haza és a repülőtér környékén kellene leszállnom valahol. Mivel az időjárás nagyon jól alakult, ezért úgy döntöttem, hogy mégis csak elnézek messzebb is, hogy jobban ismerkedjek a verseny területével. Végül is kicsit kevesebb, mint 5 órát repültem és 567 km-t. Sikerült a reptértől 120 km távolságra eső területeket is megnéznem. 5-6-án már hivatalos edző nap volt.

Ezeken a napokon a versenyvezetés által kiírt feladatokat repültem, hogy verseny körülmények között is gyakoroljak. Az időjárás mind a két nap nagyon jó volt. Tipikus ausztráliai vitorlázórepülő idő. 7-én pihenőnapot tartottunk, mert a verseny hosszú lesz és könnyen előfordulhat, hogy a felénél már nem tudunk annyira koncentrálni. A többi csapat nagy része is hasonlóan döntött. Mi elmentünk Melbournbe egy kis város nézésre és lehűtöttük magunkat az óceánban. Az utóbbi 3 nap 37-39 fok körül volt a hőmérséklet.

Hirdetés

A mai nap délután a világbajnokság megnyitójára megyünk a városba. És holnaptól már kezdődik a verseny. Az utolsó versenynap 21-én lesz.

Még több a VB-ről

A VB hivatalos oldalán a fejlécben megtalálhatók a napi feladatok – Tasks – és az eredmények – Results -, Zoli a 15 méteres osztályban versenyez, tudósításaiba a rá vonatkozó részeket belinkeljük, érdemes böngészni. Akit a teljes magyar vitorlázórepülő válogatott szereplése érdekel a verseny alatt, annak ajánljuk a Magyar Vitorlázórepülő Válogatott hivatalos Facebook oldalát. Aki még bővebben érdeklődne, a WGC2017 kereső szóval, vagy ugyanez hastag-ben #wgc2017 a Facebookon, Twitteren és más oldalakon szörfözhet hozzá a netrengetegben.

Korábbi anyagok:
Kóré Zoltán a szegedi vitorlázórepülő bajnokságról
Kóré Zoltán a vitorlázórepülés fortélyairól

Szurkoljunk Kóré Zoltán VB szerepléséért minél több megosztással!

2 hozzászólás a “Kóré Zoltán VB tudósítása: érkezés és edzésnapok” bejegyzéshez

 • 2017-01-08 20:38
  Permalink

  Szurkolunk Zoli Szatymazról is! Minél szebben csillogjon az érem majd!
  Köszönöm a tudósítást, beszámolót.
  A másik három csapattagnak is ugyezt kívánom.

  Üdvözlettel: Hürkecz Klára
  Szatymaz, Önkormányzati Képviselő.

  Válasz erre
 • 2017-01-09 14:20
  Permalink

  Hello Torpe, innen a szomszed varosbol kovetjuk az esemenyeket, sok sikert, jo repulest az egesz csapatnak!

  Válasz erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »