Wizz Air 6 új bázist nyitott egy hónap alatt

Mindegyik új bázisreptérre repült már a Wizz korábban, a legígéretesebb új bázis Szentpétervár és Milánó lehet.

Egy hónappal ezelőtt még csak 27 bázisa volt a légitársaságnak Európában, ma jelentették be a 33. bázisrepteret a cikk írásával egy időben. Visszafelé haladunk a történésekben.

Dortmund

Ma jelentették be az első Németországi Wizz bázist, ahova 2004 óta 30 útvonalon repült a légitársaság. Most ehhez hozzátettek még 18 új útvonalat, amit három kisebb Airbus A320 telepítésével szolgálnak majd ki.

Szentpétervár

A légitársaság pár éve több mint egyéves munkával vette be Budapestről Moszkva után észak Velencéjét. Most itt nyitja meg első oroszországi bázisát egy új A320 repülőgéppel. Az új útvonalak – Salzburg (Ausztria), Oslo (Norvégia), Koppenhága (Dánia), Stockholm Skavsta (Svédország) és Málta.

Ma Pulkovo az első olyan oroszországi repülőtér, amely egyedi piaci feltételeket kínál a külföldi légitársaságok számára. A korábban nem látott intézkedések magukba foglalják a hetedik légi szabadságjog rendszerét, a rugalmas tarifakezelést és ingyenes e-vízumokat is, melyek összesen 53 országból érkező utasok számára biztosítanak lehetőséget Szentpétervár, valamint a leningrádi régió látogatására.

A jövőben a mentesítő járatok és a teherszállítás után visszatér a légitársaság élete a normális kerékvágásba.

Bákó

Ez a Wizz hetedik romániai bázisa, ahol egyébként ő a legnagyobb légitársaság az országban. 2 darab Airbus A320 típusú repülőgépe áll szolgálatba 12 új járattal.

Tirana

Az albán fővárosba három éve repül a légitársaság. Az ide helyezett 3 darab Airbus A320 repülőgép 15 úti célra közlekedik majd, ezzel 25-re nő a Tiranából elérhető desztinációk száma, amelyek kapacitása 2020-ban meghaladja a 800 ezer utast.

Védekezés a koronavírus ellen

A légitársaság a közelmúltban fokozott higiéniai intézkedéseket jelentett be az utasok és dolgozók biztonságának megóvása érdekében. Az új protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A Wizz Air repülőgépeket az iparágban vezető ködképzési eljárással rendszeresen fertőtlenítik, majd a WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban ugyanezt az vírusölő eljárást ismét elvégzik a repülőgépeken. Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, magazinok nem találhatók a repülőgépen, az utazás közben intézett vásárlás pedig a lehetőségek szerint érintős fizetéssel történik. A helyi egészségügyi hatóságok által előírt fizikai távolságtartási szabályok betartása az utasokra is vonatkozik, továbbá javasolt, hogy az utasok az utazás előtti vásárlásokat (pl.: csomag feladása, WIZZ Priority, Fast Track áthaladás) online végezzék el, ezzel minimálisra csökkentve a fizikai kontaktust a repülőtéren.

Milánó

A Wizz alapítása óta repül Lombardia fővárosába, ahol most nyithat először bázist, ahova egyből 5 darab Airbus A321 gépet telepítenek.

A milánói bázisnyitással a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását. Az új útvonalakkal együtt 2020-ban már 28 desztináció lesz elérhető Malpensáról, és a bergamói repülőtér 13 úti céljával együtt összesen 41 Lombardiából. Továbbra is közlekedik a Wizz Air 8 meglévő Milánó Malpensa-i útvonalán, beleértve a Budapest–Milánó járatokat is.

Lárnaca

A Wizz gépei 10 éve reepülnek Ciprusra, 2 darab A320 géppel nyitják az új bázist. Az új ciprusi járatok idei kapacitása meghaladja az egymillió utast. Az utazási korlátozások feloldását követően a nyártól újra közlekedik majd – a légitársaság hazai bázisairól – a Wizz Air Budapest–Lárnaka, illetve Debrecen–Lárnaka járata is.

Forrás Wizz Air, címképen az első Airbus A320neo Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »