Wizz Air légitársaság századik Airbusza két videónkon és fényképeken

Wizz Air légitársaság 14 év alatt nulláról indulva 100 gépes nagy cég lett.

Hirdetés

Magyar kötödését is tiszteletben tartva ezért Budapesten mutatták be a különleges festésű századik gépet, amely az Airbusz 320 család nagyobbik tagja, egy A321 gép volt. Első videónkon kívül-belül megmutatjuk a repülőgépet az átadási ünnepség hangulatában.

A repülőgép a hangárból utasokat is hozott, pom pom lányok táncoltak a betonon. Az ELTE BEAC Cheerleader csapata teljes bemutatóját is közreadjuk.

Váradi József a Wizz Air légitársaság vezérigazgatója a jövőben is tartja a tempót. 5 év múlva 200, tíz év múlva 300 repülőgéppel a Wizz Air Európa 5 legnagyobb légitársasága között lesz nagyságrendileg évi 150 millió utassal.

13 videónk a Wizz Air légitársaságról

Érdekes színfoltja volt az ünnepségnek, amikor Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója tiszteletbeli marsallá avatta Váradit a repülőgépeket irányító világító jelzők átadásával. A Wizz Air ma a repülőtér legnagyobb légitársasága, eddig összesen 26 millió utassal vette ki a részét a budapesti repülőtér növekedéséből.


A zenés képeslap második része

14 évvel ezelőtt két géppel indult Wizz Air diszkont légitársaság valószínűleg világcsúcsot repült a naggyá válás terén, hiszen a világon vezető diszkont légitársaságok menet közben jöttek rá arra, hogy egy géptípussal vagy családdal lehet olcsón üzemelni. A Wizz Air pedig ezzel a modellel és európai géppel, az Airbus A320 180 székes típussal indult, majd 50 székkel nagyobbakat is vett hozzá, mint az ünnepelt gép.

Minden, ami Wizz Air nálunk

Az ünnepség után a 100. gép már nem a hangárba, hanem első járataként Londonba repült. A Hölgypilóták bloggerina pedig egy más aspektusát emelte ki a rendezvénynek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »