Alibaba ételszállító drónja már repül Sanghajban

Aki nem tudná, az Alibaba nem az Ezeregyéjszaka meséjéből való a negyven rablóval, hanem a világ egyik legnagyobb online áruháza kínai székhellyel.

Hirdetés

Ez az Alibaba megvette az ele.me ételszállító cég részvényeit, vele együtt a drónjait is és súlyánál fogva Kínában megkapta az engedélyt Sanghaj városában egy ipari parkban a kereskedelmi repülésekre. Először nézzük meg a műveletet videón.

A hatóság olyan engedélyt adott, ahol az ipari parkban 17 meghatározott útvonalon, állandó le- és felszállási pontok között repülhetnek a G7 típusú, 6 kilogramm hasznos terhet melegítő dobozban szállító drónok. Irodaházban megrendeled mobilon a kaját, amit eddig egy futár hozott ki a vendéglőből motoron. Ez most úgy rövidül le, hogy a térségben szolgálatot teljesítő futár felveszi a boltban a kaját, majd elmegy a legközelebbi drón ponthoz, ahol felrakja a drónra és mobillal kiadja a felszállási parancsot.

Alibaba

A drón elrepül a megrendelőhöz legközelebbi leszállási pontra, ahol egy másik futár várja és kézbesíti a kaját.

Fele annyi idő alatt szállítják így ki a kaját, szereznek egy csomó tapasztalatot ahhoz, hogy a szállítás két végén az embereket majd lecseréljék robotokra, erről beszél már az ele.me.

Forrás: China Daily és ele.me oldalai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »