333. videónk a legeslegnagyobb repülőgépekről

Különleges videóval ünnepeltük meg a mesterhármas számot.

Szárnyfesztáv méretek alapján – 117 és 98 és 88 méter – a világ három legnagyobb repülőgépe mutatkozik be a jubileumi videónkban. Az égi kilövő pad, a Stratolaunch, a világ legnagyobb hidroplánja, Hughes H-4 fából épült Herculese és végül az Antonov An-225 Mrija nézhető meg az összeállításomban. Utóbbival személyesen is találkoztam Budapesten, jártam a rakterében is.

Az köti őket össze, hogy csak egy példányban épültek. Hughes H-4 hidroplán éppen csak repült-ugrott annak idején egy alkalommal egy nagyot. A Stratolaunch pedig Paul Allen halála miatt csak egyszer repült eddig. Végül az Antonov An-225 a Buran űrrepülőgép szállítójából a világ legnagyobb tehergépe lett, ma is aktív.


Egy napos várakozás, ramaty idő, de mögöttem
az Antonov An-225 óriása kivételes élmény volt Ferihegyen

Az összeállítást annak megünneplésére is készítettem, hogy ez a csatorna 333. videója. Másrészt nemrég értük el és léptük át az 1000 feliratkozót, ami azért nagy dolog, mert nézőink 97 százaléka még nem iratkozott fel.

Reméljük, ez a jövőben változni fog, kedves nézőink támogatnak bennünket azzal, hogy feliratkoznak, hozzászólnak és lájkolnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »