50 éves az IL-76 videómon és új IL repülőgépek

Az Iljusin sugárhajtású felső szárnyas katonai és polgári szállítógépe ötven éve repül, közel 1000 példányban és 22 különböző változatban.

An-24 és An-26 utóda

Az Ilyushin Il-112V könnyű taktikai szállító repülőgép a héten sikeresen teljesítette második repülési tesztjét a voronyezsi repülőtéren. Legfeljebb 5 tonna rakomány szállítására alkalmas. Személyszállításhoz és ejtőernyőzéshez, valamint orvosi evakuáláshoz konfigurálható.

A 30 perces repülés sikeres volt. 2023-ban tervezik a sorozatgyártását.

Szintén egy történelmi repülőgép, az Iljusin IL-14 utóda lesz az IL-114-300.

Automata szerelőállványon építik már a második tesztpéldányt is, amelyen a szárnyat és a farokszelvényt módosították. A regionális repülőgépet közel 500 km/h utazó sebesség, 1000 kilométer hatótávolság, burkolatlan futópályákról való felszállási képesség jellemzi. A 64 utas jó jegyárakat kaphat a légitársaságoktól, mert 500kg/h üzemanyagfogyasztást garantálnak.

Mivel egy állami holdingba – OAK, magyarul Egyesített Repülőgépgyártó Vállalat – szervezték Oroszországban az összes repülőgép gyártását, több gyárban fogják a nagyobb elemeket készíteni.

61 videónk a repülőgépgyárakról

Végül egy magyar vonatkozású hír márciusból. Moszkvában az Iljusin fejlesztési és liszensz szerződést kötött a magyar Aviation Engineering Zrt-vel. A szerződés tárgya, hogy a felek együttműködnek az IL-103 könnyű többcélú repülőgép továbbfejlesztésében és gyártásában a magyarországi Pécs városában található Repüléstechnikai gyártóüzemben.

Az új IL-103 a korábban üzemeltetett négyüléses egydugattyús motoros utasszállító repülőgép korszerűsített változata lesz. Ötvözi a hatékony aerodinamikai jellemzőket, a kényelmes, tágas utasteret, a megbízható motort és a modern repüléstechnikát. A repülőgép bármilyen éghajlati viszonyok között üzemeltethető, beleértve a rövid és burkolatlan kifutópályákat is. Hangármentes tárolási lehetőséggel rendelkezik.

A modernizált IL-103 univerzális platform lesz, amely a vevő kérésére előállítható repülőgépek különféle verzióinak alapjául szolgál. Többek között: oktató repülőgépek, magáncélú és turisztikai repülőgépek, mentési feladatok. sürgősségi orvosi ellátás, utasok és kis rakományok szállítása nehezen elérhető régiókba, környezeti ellenőrzés, járőrözés, mezőgazdaság.

Forrás: OAK – Obegyinyennyaja Aviasztroityelnaja Korporacija, magyarul Egyesített Repülőgépgyártó Vállalat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »