A Szabadság szobor a Solar Impulse2 árnyékában

Pikáns megoldás, amikor egy napelemes repülőgép este repül el a New York-i Szabadság szobor felett és száll le a Kennedy repülőtérre. A Solar Impulse2 világ körüli útjából már csak az Atlanti Óceán átrepülése van hátra.

si2ny

Amerika átrepülésében – amit már korábban edzésként megtettek – így a végére egy öt órás utat iktattak be, amikor André Borschberg szombaton reggel látta meg a Szabadság szobrot.

si2kennedy2

Majd átrepült Manhattan fölött és befordult a Kennedyre. Érdekes lehetett, ahogy a napelemes gép a maga több mint 70 méteres szárnyfesztávjával beballag a zsúfolt nemzetközi forgalomba.

si2kennedy1

A Solar Impulse2 érdekes technikával repül. Nappal a 70 ezer napelem energiájával felrepül 14 kilométer magasra és feltölti az aksikat is, majd levitorlázik pár ezer méterre, repül a bespájzolt energiával, majd a napfelkeltekor kezd mindent elölről.

si2kennedy

A világ körüli utat eredetileg öt hónapra tervezték, de meg kellett azt szakítaniuk. Most csak annyit tudunk: az utolsó óceán fölött a másik feltaláló-pilóta Bertrand Piccard vezeti a gépet, a cél valahol Marokkó és Irország közötti érkezés, indulás időjárás függő. Aztán Európából már csak Abu Dhabi az utolsó célpont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »