Aeroflot Szuhoj SzuperJet orosz repülőgéppel bővíti budapesti napi járatait Moszkvából

Az Aeroflot, Oroszország nemzeti légitársasága idén júliustól már napi négy alkalommal repül a magyar főváros és Moszkva Seremetyevó repülőtere között, ezzel a légitársaság egy év alatt megduplázta a kapacitását ezen az útvonalon.

Hirdetés

A jelenlegi délelőtti, déli, illetve késő esti járat mellé negyedikként egy kora délutáni járatot is hozzáad a menetrendhez az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság. Az idén júliustól induló plusz járat egész évben a menetrendben marad, így naponta négyszer közlekedik majd az Aeroflot a Moszkva-Budapest viszonylaton.

Az újabb járatot várhatóan a zenés képeslapunkon látható orosz gyártású Szuhoj Superjet (röviden – SSJ100) típussal teljesítik, ami egész évre vetítve mintegy 63 ezer újabb ülőhelyet jelent, összesen közel 400 ezerre növelve az Aeroflot által kínált kapacitást oda-vissza irányban.

Aeroflot

A járatszám bővítésének nyertesei – a közvetlenül Moszkvába, illetve tágabb értelemben véve Oroszországba indulók mellett – elsősorban a Távol-Kelet irányába utazók, vagy onnan érkezők, hiszen magasabb színvonalú, kényelmesebb csatlakozási lehetőségek érhetők el egyebek mellett Thaiföld, Kína, Vietnám és Japán irányába az Aeroflot kiterjedt nemzetközi járathálózatán.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője üdvözli az Aeroflot döntését:

Az elmúlt években jelentősen nőtt a távol-keleti beutazó forgalom Magyarországon, ezért különösen fontos lépés, hogy az Aeroflot a járatszám emelése mellett döntött. Tavaly ilyenkor még napi két járat közlekedett Moszkva és Budapest között, idén nyártól pedig ennek a duplája, ami ezen a piacon elképesztően erős növekedésnek számít.

Talán hamarabb meglesz az évi 15 millió utas, mint azt Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a Repülni JÓnak adott videóinterjúban megjósolta?

Én még repülhettem Moszkvába az egyik utolsó Tupoljev Tu-154 járattal, amit az Aeroflot budapesti képviselete támogatásával sikerült utasmentesen is levideóznom lassan már tíz éve. De repültem Aeroflot Airbusszal is Moszkvából Gelendzsikbe a hidroplán fesztiválra, így kíváncsian várom a nyarat, milyen lesz majd a Szuhoj SzuperJet közelről. A gyártás lassan konszolidálódik, tavaly már 35 darab repülőgépet szállítottak le belőle, összességében meg túl vannak már a 100 eladott regionális gépen.

A GÉPMADARAK Archívumában lehet olvasni több cikkünket az SSJ100 repülőgépről, a héten ezeket kicsit modernizálva áttesszük majd ebbe az új dizájnba, érdemes pár nap múlva a cikkhez újra visszalátogatni.

Forrás: Budapest Airport és Aeroflot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »