Világbajnok hazájában, Japánban lesz a Red Bull Air Race idei harmadik futama

A világbajnok, Yoshi Muroja hazai közönség előtt versenyezhet, Csiba egymás után harmadszor is otthont ad a Red Bull Air Race futamának.

Hirdetés

A verseny szervezői megnevezték az idei harmadik verseny helyszínét, ami nem európai, hanem már egy ismert ázsiai helyszín, a japán főváros Tokió agglomerációjába tartozó város, Csiba lesz. A japán futam időpontja május 26-27, vagyis a hónap utolsó hétvégéje.

A zenés képeslapon a világbajnok tavalyi csibai győzelme, ahol a két cseh pilóta, Martin Sonka és Petr Kopfstein szorongatta meg, betettem egy velem közös képet is a világbajnokkal a tököli hangárban.

Világbajnok

Yoshi második lett az idei első futamon, szeretné megvédeni világbajnoki címét, a hazai fantasztikus közönsége nyilván ösztönzi is őt. A mezőnyben még repül két korábbi világbajnok, Kirbly Chambliss és Matthias Dolderer, de Sonka is nagy ellenfél, meg az idén feltámadt a másik amerikai, Michael Goulian, aki megnyerte Abu Dhabit.

A Red Bull Air Race magyar barátai zárt csoportunk
izgalmas további hírekkel nyitva áll Ön előtt is

Csiba a tengerparton egy vizes pálya, Abu Dhabihoz hasonlítható, de nincs úgy beszorítva a folyók miatt, mint Budapest vagy Porto, sajnos az idén a portugál városban nem látunk versenyt, bár ki tudja, ősszel még kiadó két hely a naptárban.

Nemrég indítottam egy új videó sorozatot Repülni JÓ Egypercesek néven, ahova az első filmbe a tavalyi Porto még nem látott videorészleteit szerkesztettem be jó kis fado zenével. A többi Red Bull Air Race videóm, összesen még 22 a lejátszási listában van, amelyeket itt a videó elindítása után a képen a Youtube-ra kattintva lehet elérni és belőle szemezgetni.

Csiba előtt még lesz a szintén víz feletti Cannes-i futam, a francia tengerparti városban a vörös szőnyeg most nem a filmsztárok, hanem a pilóták győzelmi dobogója előtt lesz leterítve. A francia versenyen indul a jövő reménységei futamban a francia Melanie Astles is, a még mindig egy szem pilótanő a versenyben.

világbajnok

Június 23-24 pedig a Lánchíd alatti átrepülésé, akkor lesz a magyar futam, év elején halszem optikával így nézett ki a Red Bull Air Race pilóták által imádott magyar pálya eleje. Akit érdekelnek a verseny szabály magyarázatok, az idei szezon előtt Talabos Gáborral készített riportomból tájékozódhat.

Forrás: Red Bull Air Race

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »