AeroMobil szlovák repülő autó 2017-re megrendelhető

Egy Európai Uniós elnökség jó alkalom arra, hogy az ország megmutassa nemzeti büszkeségét. A szlovákok nemrég az AeroMobil repülő autóval jelentek meg Brüsszelben, ahol a vezérigazgató bejelentette a termék piacra dobásának dátumát is.

brussel1

Baloldalt Stefan Klein a feltaláló berepülő pilóta, aki tavaly ősszel az egyik berepülés során kénytelen volt a repülő autó mentőernyőjét kinyitni, hogy átvészelje a turbulenciát. Azóta már újraépítették a repülő autót, ami a Aeromobil 3.0 nevet kapta.

szlovak-elnok

A szlovák elnök a nyáron londoni látogatására is magával vitte a szlovák star-up-ot, és az alapítókkal – balról JUraj Vaculik vezérigazgató – közösen hívta fel rá az üzleti világ figyelmét.

Egyébként az idén csatlakozott a projekthez egy nagyágyú, David Richards, az Aston Martin egykori elnöke, aki nyilván jól ismeri ezt a piaci területet.

aeromobil5

Az AeroMobil repülő autó repülési képességei alkalmasak arra, hogy ne kelljen mindig repülőtérre mennie azért, hogy a levegőbe emelkedhessen. Erős 200 méter hosszú betonon, füvön vagy más sík terepen felszáll, leszálláshoz kevesebb is elég. 200 kilométer körüli az utazó sebessége és egy tankkal közel 800 kilométerre repülhet.

aeromobil-flying
Fotók: AeroMobil

Olvastam olyan nyilatkozatukat, hogy el tudnak képzelni benzinkutak mellett ilyen rövid füves pályákat, nyilván a vásárlók a magánbirtokukon is leszállhatnának vele. A több száz ezer eurós vételár egyelőre a luxus kategóriába utalja ezt a repülő autót is.

Ma még vezetéséhez privát pilóta licenc ajánlott, de már dolgoznak azon, hogy a gép beleférjen az LSA könnyű sport repülőgép kategóriába is, akkor már a 20 órás képzési programmal árulnák a repülő autót.

Hatalmas az érdeklődés, tíz millió fölötti az AeroMobil videók letöltése és a szlovák cég Henry Fordtól vett szlogenje is jó segítő. biztató. A világhírű autó- és repülőgépgyáros a negyvenes években megjövendölte, hogy a repülőgép és az autó összeolvadása nemsokára eljön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »