Airbus családba került a Bombardier C series

A Bombardier név egyelőre maradt a gépen, de az Airbus családba kerültek a hónap elején jogilag is a C Series 100 és 300 típusok.

Airbus családba

Az Airbus a képen látható módon bővítette a portfólióját lefelé. A hónap elején lezárták a tranzakciót, létrejött az Airbus SAS leányvállalat a korábbi Bombardier C Series gépek gyártására és forgalmazására. Az Airbus többségi tulajdona egy szikrányi, a sajtóközlemény szerint 50,01 százalék, míg Bombardier megtartotta a leányvállalat egyharmadát, 34 százalékot.

A hátralevő 16 százalék szintén egy korábbi tulajdonosnál, az Investissement Québec tartományi befektetési társaságnál maradt. Szerintem az ő részvételük okán lett a leányvállalat székhelye a tartományban Mirabelben, és megőrizték a korábbi elsődleges szerelősort, valamint a kapcsolódó funkciókat is a fenti kanadai városban.

A videónkon Ferihegyen első látogatásakor látható nagyobb gép 150 személyes, míg a kisebb CS100 gép 100 körüli utast szállíthat. Utóbbi korábban először a SWISS színeiben látogatott Budapestre, videót is tartalmazó riportunk róla.

Hirdetés

A hivatkozott anyagokban bemutattuk a gépeket, kiváló paramétereik szerintem maradnak az Airbus parancsnoksága alatt is. A Bombardier repülőgép üzletága sem szűnt meg, csak összébb zsugorodott üzleti gépekre és turbópropos utasszállítókra. Ez már a második üzletág volt, amit eladtak a tűzoltó hidroplánok után, bár ebben résztulajdonos maradt a Bombardier vállalat.

Forrás Airbus, címképen a két típus Ferihegyen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »