Angol Catalina repült a Balaton felett

Talán nem véletlenül választotta pihenő repülőtérnek a Hévíz-Balaton Airportot az angol Catalina Society társaság tegnap éjszakára, biztos bekukkantottak a Balaton fölé.

Hirdetés

A címképen látható képhez kapcsolt rövid hir a következő. Tegnap hat óra repülés után érkeztek meg a magyarországi Balaton reptérre, a hidroplán ott éjszakázott és ma repültek tovább Törökországba.

Sajnos nem értem rá velük való találkozásra, bár akik ismernek, tudják, hogy az igazi esemény az lett volna, ha landolnak a Balaton vizén. Szerintem ők is szerették volna, mert a kapitánnyal beszélve egykor Berlinben erről is szó esett. A vizre landolás nem ördögtől való, mert pár évvel ezelőtt egy horvát tűzoltó hidroplán, amely szintén itt a Balaton repülőterén parkolt és tankolt, ezt többször megtette, itt a cikkem róla.

A legendás hidroplánt 2010-ben tavasszal láttam repülni Biscarrosse-ban, megmutatom a videómban, milyen volt a vízről való felszállása.

A cikk megjelenése után a különleges old timer hidroplánról Baladincz Bendegúz olvasónk küldött néhány szép képet, melyet egy zenés képeslapban adok közre.

1 hozzászólás a “Angol Catalina repült a Balaton felett” bejegyzéshez

 • 2018-10-24 20:16
  Permalink

  A híres midway-i ütközetnélkül Catalonia típusú felderítőgępŕöl vették észre a japán flottát.
  Ennek segítségével az amerikaiak aztán rommá verték a japán flotta legjavát.
  Walter Lord: Hihetetlen gyözelem.

  Válasz erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »