Angyal László névjegye

A húszas éveimben tagja voltam a magyar műrepülő válogatott keretnek, de ugyanakkor vitorlázórepültem, ejtőernyőztem és hőlégballonoztam.
Ugyanebben az időben fotográfiai tanulmányokat folytattam, fotókiállításokon vettem részt. Fényképeimet elsősorban külföldi repülési szaklapokban és a német Fotografie folyóiratban publikáltam. Több önálló repülési témájú fotókiállításom volt Budapesten, Berlinben, Helsinkiben, Varsóban.
1981-ben Hullámzó láthatár címmel fekete-fehér repülő-fotográfiáimból fotóalbum jelent meg a Zrínyi Kiadó gondozásában.
1985-ben allijáztam, tagja lettem az izraeli professzionális fotográfusok szövetségének, A Chel Ha’avir Bitaon (Israel Air Force Magazine) állandó publikálási lehetőséget biztosított fotóimnak, írásaimnak.
1990-ben barátaimmal meglapítottam a The Friends of Saint Expery Association társaságot, amelynek elnöki tisztét elsőként ő láttam el. Megemlékezéseket, emlékrepülést szerveztem a francia pilóta-író tiszteletére.
A kilencvenes években az izraeli szűkös repülési lehetőségek (próbálkozás az EL Al-nál és az Israel Aircraft Industrie vállalatnál) miatt visszatértem Magyarországra, repültem motoros és vitorlázó repülőgépekkel, megjelentettem az Aviator International című repülési magazint.

A kétezres évek elején Magyar Repülőgép-tulajdonosok és Pilóták Egyesületének (AOPA Hungary) alelnökének választottak meg. Ugyanebben az időben több televíziós csatornán készítettem repülési magazinműsort, majd az Info Rádió részére repülőgép-vezetőként Budapest feletti repülőgépes forgalmi tájékoztatót hívtam életre.
2007-ben jelent a Repülési Napló – Izrael című könyvem, s ugyanebben az évben a budapesti Lengyel Intézetben volt fotókiállítás Polskie Skrzydla címmel. 2008-ban a New York Palace Boscolo Hotelban mutattam be Volare címmel a Frecce Tricolori műrepülő kötelékről készült felvételeimet.
Rendszeresen szervezetem magyar résztvevőket a legrangosabb lengyel repülőnapra, a Piknik Lotniczy Góraszka rendezvényre.
2010 szeptemberében szervezője volt Budaörsön magyar – izraeli közös ejtőernyős emlékugrásnak, a budapesti születésű magyar és izraeli mártír ejtőernyős lány, Szenes Hanna tiszteletére.
2011-ben megjelent a Megváltó felszáll című politikai, repülési thrillerem A regényben ötvöztem napjaink politikai történéseit, kihívásait saját magam és elsősorban pilóta barátaim életének izgalmas pillanataival.
Jewish and Israeli Aviatos című kiállításom sikeresen fut a világban (Budapest, Tel Aviv Palm Springs- Kalifornia, Jeruzsálem).
Jelenleg a Hanna küldetése című játékfilmen dolgozom, mint producer és forgatókönyvíró.

Translate »